Michal Rostock – alchymie úspěchu podnikání

Video vytvořené z prezentace na akademické půdě: Fakulty elektrotechnika a informatiky STU Bratislava. Michal Rostock je pro širokou veřejnost známí zejména z televizního pořadu: Den D (druhá řada), kde působí jako investor.

Níže uvedený text je ze samotného videa.

Pro vytvoření díry do světa business-u je důležité, aby vytvořená firma byla globální. Soustředila se na zahraniční trh cca 80-90% a s domácího působení bylo pouze cca 10-20%. Velikost takto vytvořené firmy může být klidně malá (20 až 30 zaměstnanců). Business je podle Michala Rostocka platba v hotovosti a především o penězích.

 

Business může být ve formě služby nebo produktu:

a) Služba (unikátní) – má špatnou škálovatelnost. Nelze ji prodávat po celém světě. Výhoda u této služby je v tom, že pracujeme zde s větší marží.

b) Služba (komodita) – má špatnou škálovatelnost. Nelze ji prodávat po celém světě.

c) Produkt (unikátní) – má výbornou škálovatelnost. Lze ho prodávat po celém světě.

d) Produkt (komodita) – má výbornou škálovatelnost. Lze ho prodávat po celém světě. Nevýhoda u tohoto produktu je v tom, že Čína tento produkt okopíruje. Tato skutečnost činní velké nebezpečí u tohoto business-u.

 

Co je služba, produkt, komodita, unikátnost?

Produkt – je v podstatě libovolný výrobek jak fyzický tak virtuální (software). Kvalitní produkt můžete expandovat po celém světě. U produktu je vhodné mít servisní partnery (lokální i globální).

Služba – je například: bistro, restaurace apod. Služba tohoto charakteru se špatně expanduje po celém světě.

Komodita – je zboží, patří sem například: kukuřice, pšenice, zlato, stříbro apod.

Unikátnost – je pohled ze strany zákazníka. Pokud je zákazník ze službou nebo produktem spokojený, tak velmi nerad jej mění – nemá důvod.

…….

Doporučení Michala Rostocka pro podnikání:
Snažte se vybudovat unikátní produkt, s komoditou to nikam nevede.

……

Další články o podnikání:
Seznam všech článků o podnikání najdeme zde.

……

Napsat komentář

Tento web pracuje s informacemi, které souvisí s návštěvností těchto stránek ... více informací ...

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close