Petr Molek – rekonstrukce bytu, recepce

Autor těchto návrhů je Petr Molek, profesionální designér. Zaměřuje se především na interiérový a produktový design.

petr_molek_kontakt_4

Molek Petr, designer

Odkaz na web: www.ockodesign.cz
1) Rekonstrukce bytu

Rekonstrukce bytu měla začít návrhem kuchyně s obývací částí, kde měl být i malý prostor pro stolování pro tři osoby. Přání Sylvie a Martina z Prahy, bylo relativně dostatek. „Rádi bychom vytvořili útulný prostor pro bydlení, ale osobitě řešený. Hlavně nic jako u sousedů.V tomto domě jsme si již dva vybavené byty prošli, ale nebylo to ono“ říká s úsměvem paní Sylvie. Jedno z hlavních přání bylo, sedačkou oddělit alespoň částečně prostor mezi obývací a kuchyňskou částí. „Orientace sedačky na okno nám nevadí, raději se díváme z okna než na televizi. Ano, na televizi někdy také dojde, nebo si něco pustíme na počítači, ale to jen sporadicky“ vysvětluje pan Martin.

Právě proto Z tohoto důvodu jsem navrhnul orientaci sedačky tak, aby bylo možné kochat se výhledem z okna, nebo sledovat televizi či monitor. Vybavení místnosti jsme společně zvolili spíše moderní, v barevnosti pistácie a cappuccino. Hlavní myšlenkou interiéru, je opakující se motiv klubíčka který propojuje jednotlivé zóny místnosti. Dnes kdy nejsme technologicky omezeni takřka ničím, je možné nechat si vytvořit na zakázku potisk čehokoli. Navrhnul jsem tedy, vytvořit tepetu na zakázku v kombinaci s potištěným skleněným obkladem za kucyhní a potištěnými skleněnými posuvnými dveřmi do chodby.

Ve středu obývací části je koberec s vysokým chlupem, který bude sloužit jako hrací plocha pro děti. Ostatně proto zde chybí i konferenční stolek. Čistotu interiéru dodává skryté PC v pracovně, v kuchyni pak bezůchytkové otevírání horní řady horních skříněk a skrytý odsavač.

Ukázka návrhů rekonstrukce bytu:

This slideshow requires JavaScript.

…….

2) Recepce

Požadavky paní Veroniky, majitelky advokátní kanceláře, byly zdánlivě jednoduché. Místnost musí sloužit jako recepce a kancelářská kuchyňka pro přípravu občerstvení pro hosty, ale i samoobslužně pro zaměstnance. K dalším požadavkům patřilo vytvořit zde úložné prostory, skrýt bojler zavěšený na pravo od průchodu do kanceláří, skrýt rozvaděč a umístit někde průsvitné logo kanceláře. To v jakém stylu místnost bude, jsme řešili pouze okrajově. Snad jen přání, něco netradičního a moderního.

Celkový koncept místnosti jsem pojal jako reprezentativní recepci, ale i uklidňující a harmonickou oázu pro zaměstnance, kde si mohu dát kávu z presovače či se občerstvit jiným nápojem ze skryté lednice pod pracovní deskou. A pokud to má být jakási uklidňující oáza, nesmí zde chybět živé rostliny nebo alespoň prvky které toto evokují. Proto jsem bojler skryl do skříně v dřevodezénu, která má imitovat kmen stromu. Recepční funkci místnosti plní dlouhý recepční stůl s počítačem, který je obložen stejně jako radiátory, dekorativními panely. Tyto panely mají v příchozích evokovat buď kůru stromu nebo rozpraskanou suchou půdu. To už je na fantazii každého …

Ukázka návrhu recepce:

This slideshow requires JavaScript.

…….

Další návody pro SketchUp:
Seznam všech kapitol najdete po kliknutí zde.

……

3 Thoughts on “Petr Molek – rekonstrukce bytu, recepce

  1. koblih on 29.7 at said:

    ..to se mi fakt líbí, myslím že to má nápad

  2. Horák on 4.8 at said:

    Dobrý večer,
    moc se mi líbí „zakrytování“ radiátoru a přední strana recepce.
    Chtěl bych se zeptat, zda je to možno vyřešit z dostupných produktu, či je to jen Váš nápad? Myslím ty frézované (či jak vyráběné) dílce.

    Děkuji

    Horák

  3. Dobrý den pane Horáku.
    zde je mé tel. číslo 737167676….neváhejte zavolat, rád Vám vše vysvětlím.
    Petr Molek
    očkodesign

Napsat komentář

Tento web pracuje s informacemi, které souvisí s návštěvností těchto stránek ... více informací ...

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close