Jak dělají profesionální kuchaři guláše

Profesionální kuchaři mouku do gulášů používají. Na hodně tuku (sádlo, lůj olej) se udělá běžný cibulový základ, přidá se paprika sladká (na kilo masa jistě jedna polévková lžíce), pálivá (to podle chuti) a trochu protlaku a vše se nechá chvilku orestovat. Pak se přidá maso a orestuje se.

Zapečený guláš s těstovinami

Ingredience: hovězí maso … 1 kg, těstoviny … 1 kg, tvrdý sýr … 250 g, paprika, pepř, sůl. . Postup: 1) z masa připravíme klasický guláš (např. pivní guláš, krutí guláš nebo jiný), ale bez zahuštění, 2) dále dáme vařit těstoviny, ty připravíme běžným způsobem (do vody dáme bujón

Guláš v troubě

Ingredience: maso (vepřové nebo hovězí) … 350 g, cibule – velká … 3 ks, česnek … 3 stroužky, střídka z chleba … půl krajíce, rajčatový protlak, gulášové koření, paprika, pepř, sůl. . Postup: 1) pokud chceš docílit fakt skvělý guláš a nechceš použít metodu „maso přes noc“, tak začni klasicky

Perkelt maďarský

Ingredience: maso hovězí … 350 g, cibule … 2 ks, česnek … 1 stroužek, paprika … 2ks, worcester, majoránka, olej, sůl, . Postup: 1) v kastrolu na rozpáleném oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, 2) zlehka ji zaprášíme paprikou, přidáme maso, slabě podlijeme vodou a dusíme do změknutí,

Maďarský guláš

Ingredience: maso (vepřové) … 300 g, cibule … 3 ks, česnek … 1 stroužek, mletá paprika … 2 lžíce, paprikové lusky … 2 – 3 ks, majoránky, olej, sůl. . Postup: 1) v kastrolu na rozpáleném oleji necháme zesklovatět 3 oloupané a nakrájené cibule,

Vídeňský guláš

Ingredience: maso (hovězí nebo vepřové), drcený kmín, rajský protlak, drcený majoránka, cibule, paprika, mouka (pro zahuštění), sůl, ocet, olej. . Postup: 1) v kastrolu na rozpáleném oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, 2) zlehka zaprášíme paprikou, vložíme maso nakrájené na kousky, slabě podlijeme vodou,

Český guláš

Ingredience: paprika (jako koření), maso (vepřové nebo hovězí), mrkev, petržel, bobkový list, zelená papriky (zelená), brambor, cibule, olej. . Postup:   1) v kastrolu na rozpáleném oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, 2) zlehka ji zaprášíme paprikou, přidáme maso, slabě podlijeme vodou a necháme dusit do změknutí,

Bramborový guláš na pivě

Ingredience: vepřová plec … 250 g, brambor … 750 g, fazolový lusk … 200 g, anglická slanina … 50g, světlé pivo … 350 ml, cibule … 2 ks, stroužky česneku … 2 ks, rostlinný olej, mletá paprika, petrželka, majoránka, sůl, pepř. . Postup: 1) na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, slaninu

Vepřové ragú

Ingredience: vepřová plec … 500 g, cibule … 1 ks, sterilovaný hrášek … 2 lžíce, sladkokyselá okurka … 1 ks, vejce vařená natvrdo … 2 ks, olej … 2 lžíce, smetana ke šlehání … 100 ml, hladká mouka … 2 lžíce, mletá sladká papriky … 1 lžíce, sůl.

Vepřové ragú z mletého masa

Ingredience: mletá plec … 500 g, mrkev … 1 ks, petržel … 1 ks, kousek celeru, malá konzerva hrášku … 1 ks, citrony, sůl, pepř, hladká mouka, posekané petrželky … 2 lžíce, mléko nebo smetana, vejce … 1ks, žloutek … 1 ks, cibule … 1 ks, worcesterská omáčka, bílé víno …

Continue Reading →

Tento web pracuje s informacemi, které souvisí s návštěvností těchto stránek ... více informací ...

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close