fbpx


Bramborové lečo



Bramborové lečo

Ingredience + postup

Ingredience:

  • 700 g vařených brambor,
  • 3 velké cibule,
  • paprikový lusk,
  • 200 g špekáčků nakrájíme na plátky,
  • kečup,
  • sůl,
  • pepř,
  • vejce,
  • mléko

Postup (krok / krokem) …

1) nakrájíme na plátky 700 g vařených brambor, 3 velké cibule, paprikový lusk a 200 g špekáčků,

2) pekáč vymažeme tukem,

3) následně vytvoříme vrstvy brambor, uzeniny, cibule a papriky,

4) horní a spodní vrstva je vytvořena z brambor,



5) vše zalijeme kečupem, osolíme, opepříme,

6) nakonec ještě provedeme zalití vejcem rozšlehaným v mléce,

7) zapečeme v předehřáté troubě do zlatova.

Podáváme:

Podáváme se zeleninovým salátem nebo s kyselou čalamádou.


Recept vydává: Miroslav Jelínek
Zdroj: sešity o vaření

Další články o JÍDLE:
Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>>





Radek Rýznar

Mám rád moderní technologie pokud pomáhají lidem. Je vhodné k těmto technologiím přistupovat s nadhledem a zůstat pozorní zda jsou k užitku nebo ne. I na webové stránky se můžeme dívat jako na stroj, který provádí určité postupy podle našich možností a zkušeností.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0 Shares
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien
Share via
Copy link
Powered by Social Snap