fbpx


Bramborový guláš na pivě



Ingredience:

  • vepřová plec … 250 g,
  • brambor … 750 g,
  • fazolový lusk … 200 g,
  • anglická slanina … 50g,
  • světlé pivo … 350 ml,
  • cibule … 2 ks,
  • stroužky česneku … 2 ks,
  • rostlinný olej,
  • mletá paprika,
  • petrželka,
  • majoránka,
  • sůl,
  • pepř.

.

Postup:


1) na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, slaninu a část sekaného česneku,

2) přidáme kostky masa, přisypeme papriku a podlijeme pivem,

3) osolíme, opepříme, přidáme nakrájené brambory a necháme podusit asi 20 minut,

4) dochutíme majoránkou, prolisovaným česnekem, přidáme pokrájené fazolové lusky a krátce provaříme.

.




Doporučená příloha: podáváme s chlebem.

.

Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit

..

Další články o JÍDLE:
Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>>

..





Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..


0 Shares
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien
Share via
Copy link
Powered by Social Snap