Bramborový guláš na pivě



Ingredience:

  • vepřová plec … 250 g,
  • brambor … 750 g,
  • fazolový lusk … 200 g,
  • anglická slanina … 50g,
  • světlé pivo … 350 ml,
  • cibule … 2 ks,
  • stroužky česneku … 2 ks,
  • rostlinný olej,
  • mletá paprika,
  • petrželka,
  • majoránka,
  • sůl,
  • pepř.

.

Postup:


1) na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, slaninu a část sekaného česneku,

2) přidáme kostky masa, přisypeme papriku a podlijeme pivem,

3) osolíme, opepříme, přidáme nakrájené brambory a necháme podusit asi 20 minut,

4) dochutíme majoránkou, prolisovaným česnekem, přidáme pokrájené fazolové lusky a krátce provaříme.

.




Doporučená příloha: podáváme s chlebem.

.

Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit

..

Další články o JÍDLE:
Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>>

..





Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien

Tento web pracuje s informacemi, které souvisí s návštěvností těchto stránek ... více informací ...

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close