fbpx


Bramborový guláš se zeleninou



Bramborový guláš se zeleninou

Ingredience + postup

Ingredience:

  • cibule … 250 g,
  • brambor … 1 kg,
  • pórek … 2 ks,
  • zelený paprskový lusk … 1 ks,
  • rajčat … 500 g,
  • česnek … 2 stroužky,
  • sladká paprika … 1 lžíce,
  • zeleninový vývar … 1/2 l,
  • drcený kmín … špetka,
  • majoránka … 1 lžíce,
  • petrželka … 1/2 svazku,
  • zakysaná smetana … 75 g,
  • ocet … 2 lžíce,
  • olej … 1 lžíce,
  • sůl.

Postup (krok / krokem) …

1) brambory oloupeme, omyjeme, pokrájíme na kostky,

2) cibuli pokrájíme na plátky,

3) zeleninu očistíme, omyjeme a pokrájíme, pór na kroužky, papriku a rajčata na kostky,

4) cibuli zesklovatíme na oleji,



5) česnek oloupeme, přilisujeme k cibuli, společně osmahneme,

6) vmícháme mletou papriku,

7) přidáme brambory, pórek, papriku a rajčata, krátce vše promícháme a přilijeme vývar,

8) okořeníme drceným kmínem a majoránkou a přikryté vaříme 15 – 20 minut,

9) petrželku omyjeme, osušíme a jemně posekáme,

10) guláš osolíme a zjemníme ho zakysanou smetanou,

11) podle chuti přikyselíme.

Podáváme:

Doporučená příloha: podáváme s chlebem.

Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit

Další články o JÍDLE:
Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>>





Radek Rýznar

Mám rád moderní technologie pokud pomáhají lidem. Je vhodné k těmto technologiím přistupovat s nadhledem a zůstat pozorní zda jsou k užitku nebo ne. I na webové stránky se můžeme dívat jako na stroj, který provádí určité postupy podle našich možností a zkušeností.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0 Shares
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien
Share via
Copy link
Powered by Social Snap