Bratislavský guláš – levné jídlo
Bratislavský guláš
Ingredience + postup
Ingredience:
- celer … 75 g,
- mrkev 50 g,
- okurek … 50 g,
- žampióny … 50 g,
- šunka … 75 g,
- paprika … 50 g,
- rajče … 25 g,
- šlehačka … 50 g,
- hlávka salátu … 1/4 hlávky ,
- vejce uvařené na tvrdo … 1 ks,
- citrón,
- sůl,
- bílý pepř.

Postup (krok / krokem) …
1) uvařený celer a mrkev nastrouháme na nudličky,
2) přidáme spařené a na proužky nakrájené papriky, okurky, žampióny a šunku,
3) osolíme, opepříme (bílým pepřem) a přidáme citrónovou šťávu,
4) vychladíme a vmícháme ušlehanou smetanu.
Podáváme:
Doporučená příloha: podáváme na salátových listech, zdobené plátky vajíčka a jako příloha je rýže.
Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit
Další články o JÍDLE: Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>> |