fbpx


Český guláš



Ingredience:

  • paprika (jako koření),
  • maso (vepřové nebo hovězí),
  • mrkev,
  • petržel,
  • bobkový list,
  • zelená papriky (zelená),
  • brambor,
  • cibule,
  • olej.

.

Postup:


 

1) v kastrolu na rozpáleném oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli,

2) zlehka ji zaprášíme paprikou, přidáme maso, slabě podlijeme vodou a necháme dusit do změknutí,

3) můžeme přidat i kousek mrkve, petržel, bobkový list a několik kousků nakrájené zelené papriky,

4) nedoporučuje se guláš míchat, ale s hrncem přikrytým pokličkou zatřepat,



5) na zahuštění použijeme buď moučnou záklechtku anebo nastrouhaný a v našem guláši uvařený syrový brambor.

.


Doporučená příloha: podáváme s chlebem nebo houskovým knedlíkem.

.

Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit

..

Další články o JÍDLE:
Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>>

..





Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..


0 Shares
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien
Share via
Copy link
Powered by Social Snap