fbpx


Český guláš



Český guláš

Ingredience + postup

Ingredience:

  • paprika (jako koření),
  • maso (vepřové nebo hovězí),
  • mrkev,
  • petržel,
  • bobkový list,
  • zelená papriky (zelená),
  • brambor,
  • cibule,
  • olej.

Postup (krok / krokem) …

1) v kastrolu na rozpáleném oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli,

2) zlehka ji zaprášíme paprikou, přidáme maso, slabě podlijeme vodou a necháme dusit do změknutí,

3) můžeme přidat i kousek mrkve, petržel, bobkový list a několik kousků nakrájené zelené papriky,



4) nedoporučuje se guláš míchat, ale s hrncem přikrytým pokličkou zatřepat,

5) na zahuštění použijeme buď moučnou záklechtku anebo nastrouhaný a v našem guláši uvařený syrový brambor.

Podáváme:

Doporučená příloha: podáváme s chlebem nebo houskovým knedlíkem.

Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit

Další články o JÍDLE:
Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>>





Radek Rýznar

Mám rád moderní technologie pokud pomáhají lidem. Je vhodné k těmto technologiím přistupovat s nadhledem a zůstat pozorní zda jsou k užitku nebo ne. I na webové stránky se můžeme dívat jako na stroj, který provádí určité postupy podle našich možností a zkušeností.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0 Shares
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien
Share via
Copy link
Powered by Social Snap