Český guláš
Český guláš
Ingredience + postup
Ingredience:
- paprika (jako koření),
- maso (vepřové nebo hovězí),
- mrkev,
- petržel,
- bobkový list,
- zelená papriky (zelená),
- brambor,
- cibule,
- olej.

Postup (krok / krokem) …
1) v kastrolu na rozpáleném oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli,
2) zlehka ji zaprášíme paprikou, přidáme maso, slabě podlijeme vodou a necháme dusit do změknutí,
3) můžeme přidat i kousek mrkve, petržel, bobkový list a několik kousků nakrájené zelené papriky,
4) nedoporučuje se guláš míchat, ale s hrncem přikrytým pokličkou zatřepat,
5) na zahuštění použijeme buď moučnou záklechtku anebo nastrouhaný a v našem guláši uvařený syrový brambor.
Podáváme:
Doporučená příloha: podáváme s chlebem nebo houskovým knedlíkem.
Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit
Další články o JÍDLE: Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>> |