Chalupářský bramborový guláš

Chalupářský bramborový guláš

Ingredience + postup

Ingredience:

  • brambory … 1 kg,
  • sádlo … 50 g,
  • velká cibule … 1 ks,
  • česnek … 1 stoužek,
  • paprika – mletá, sladká … 1 lžíci,
  • hladká mouka … 1 lžíce,
  • uzenina … 500 g
  • bujón … 1 kostka,
  • majoránka,
  • libeček,
  • sůl,
  • kmín.

Postup (krok / kokem) …

1) syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky,

2) oloupeme cibuli a nakrájíme ji také na drobné kostičky,

3) do většího hrnce dáme sádlo a na sádle osmažíme jemně nakrájenou cibuli,

4) přidáme kmín, papriku, brambory, kostku bujónu, sůl, majoránku, libeček a rozetřený česnek,

5) zalijeme do poloviny vodou a dusíme pod pokličkou dokud brambory nezměknou,

6) přidáme salám nakrájený na kostičky nebo na nudličky a zaprášíme moukou,

7) pokud se obáváme žmolků, můžeme mouku také rozkvedlat v hrnečku v troše mléka nebo vody a vlít do guláše a zamíchat,

8) chvilku ještě podusíme, potom dolijeme vodu a ještě krátce povaříme. 

Podáváme:

Doporučená příloha: podáváme bez přílohy (brambory jsou součást receptu – postupu).

Poznámka:
Jednoduché jídlo, které lze uvařit v jednom hrnci je ideální na chatu či chalupu nebo na jednoduchou večeři. Použít lze jak měkký salám, tak třeba špekáčky či jinou měkkou uzeninu.

Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit

Další články o JÍDLE:
Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>>



Radek Rýznar

Mám rád moderní technologie pokud pomáhají lidem. Je vhodné k těmto technologiím přistupovat s nadhledem a zůstat pozorní zda jsou k užitku nebo ne. I na webové stránky se můžeme dívat jako na stroj, který provádí určité postupy podle našich možností a zkušeností.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0 Shares
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien
Share via
Copy link
Powered by Social Snap