Cibulová omeleta
Cibulová omeleta
Ingredience + postup
Ingredience:
- 2 cibule,
- olej,
- 3 vejce,
- sůl,
- pepř,
- 2 lžíce hrubé mouky,
- 2 lžíce strouhaného sýra,
- kousek másla (potřebujeme ho na pečení).

Postup:
1) na kolečka nakrájenou oloupanou cibuli zpěníme na oleji, podlijeme trochu vodou a krátce podusíme,
2) 3 vejce rozšleháme se lžíci studené vody, osolíme, opepříme,
3) přidáme 2 lžíce hrubé mouky a 2 lžíce strouhaného sýra,
4) na kousku másla upečeme omeletu po obou stranách,
5) naplníme omeletu dušenou cibulí, přehneme ji na půl a osypeme strouhaným sýrem, nakrájenou petrželkou a rajčaty.
Podáváme:
Podáváme s nakrájeným chlebem.
Recept vydává: Miroslav Jelínek
Zdroj: sešity o vaření
Další články o JÍDLE: Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>> |