Cikánský guláš z hovězího
Cikánský guláš z hovězího
Ingredience + postup
Ingredience:
- přední hovězí … 375 g,
- rostlinný tuk … 40 g,
- cibule … 100 g,
- mletá paprika … 7,5 g,
- rajčatový protlak … 20 g,
- vývar … 2,5 l,
- brambor … 100 g,
- česnek … 1 ks,
- majoránka,
- slanina … 25 g,
- žampióny … 50 g,
- paprika … 50 g,
- nakládané okurky … 37,5 g
- kmín,
- sůl,
- mletý pepř.

Postup (krok / krokem) …
1) na tuku osmahneme nakrájenou cibuli, zaprášíme paprikou, zpěníme, vložíme nakrájené
maso,
2) za stálého míchání osmahneme, osolíme, opepříme, přidáme protlak a kmín,
3) zalijeme vývarem a dusíme téměř do změknutí, přidáme na kostky nakrájené brambory,
utřený česnek a majoránku,
4) chvíli dusíme, přidáme na slanině orestované nakrájené houby, na nudličky nakrájenou papriku a na kostičky nakrájená rajčata a okurky,
5) vše krátce ještě povaříme.
Podáváme:
Doporučená příloha: vhodnou přílohou je rýže nebo křupavý chléb.
Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit
Další články o JÍDLE: Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>> |