Cikánský guláš z hovězího

Cikánský guláš z hovězího

Ingredience + postup

Ingredience:

  • přední hovězí … 375 g,
  • rostlinný tuk … 40 g,
  • cibule … 100 g,
  • mletá paprika … 7,5 g,
  • rajčatový protlak … 20 g,
  • vývar … 2,5 l,
  • brambor … 100 g,
  • česnek … 1 ks,
  • majoránka,
  • slanina … 25 g,
  • žampióny … 50 g,
  • paprika … 50 g,
  • nakládané okurky … 37,5 g
  • kmín,
  • sůl,
  • mletý pepř.

Postup (krok / krokem) …

1) na tuku osmahneme nakrájenou cibuli, zaprášíme paprikou, zpěníme, vložíme nakrájené
maso,

2) za stálého míchání osmahneme, osolíme, opepříme, přidáme protlak a kmín,

3) zalijeme vývarem a dusíme téměř do změknutí, přidáme na kostky nakrájené brambory,
utřený česnek a majoránku,

4) chvíli dusíme, přidáme na slanině orestované nakrájené houby, na nudličky nakrájenou papriku a na kostičky nakrájená rajčata a okurky,

5) vše krátce ještě povaříme.

Podáváme:

Doporučená příloha: vhodnou přílohou je rýže nebo křupavý chléb.

Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit

Další články o JÍDLE:
Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>>


Radek Rýznar

Mám rád moderní technologie pokud pomáhají lidem. Je vhodné k těmto technologiím přistupovat s nadhledem a zůstat pozorní zda jsou k užitku nebo ne. I na webové stránky se můžeme dívat jako na stroj, který provádí určité postupy podle našich možností a zkušeností.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0 Shares
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien
Share via
Copy link
Powered by Social Snap