Cikánský guláš
Cikánský guláš
Ingredience + postup
Ingredience:
- 1/8 másla,
- 3 cibule,
- 300 g slaniny,
- červená paprika-mletá,
- trochu chilli,
- smetana,
- jíška,
- sůl,
- pepř,
- 1600 g vepřového masa.

Postup přípravy cikánského guláše (krok / krokem) …
1) vepřové maso nakrájíme na menší kostičky…
2) cibuli a slaninu osmažíme na tuku tak, aby příjemně zavoněla…
3) přidáme nakrájené maso, zaprášíme paprikou a chilli, na vyšším stupni osmažíme…
4) pak oheň zmírníme a nyní již jen zvolna dusíme do změknutí…
5) zahustíme jíškou, zalijeme smetanou a vaříme asi ještě 10 minut …
Podáváme:
Doporučená příloha: houskové knedlíky nebo pečivo.
Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit
Další články o JÍDLE: Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>> |