Divoký vepřový guláš

Divoký vepřový guláš

Ingredience + postup

Ingredience:

  • vepřová plec … 750 g,
  • sádlo … 1 lžíce,
  • velká cibule … 4 ks,
  • mletý kmín … 1 lžíce,
  • mletý pepř … 2 lžičky,
  • mletý zázvor … 1 lžíce,
  • mletá paprika … 2 lžíce,
  • nové koření … 6 kuliček,
  • jalovec … 6 kuliček,
  • bobkový list … 1 ks,
  • česnek … 3 stroužky,
  • kečup … 2 lžíce,
  • polévkové koření … 1 kostka,
  • jíška,
  • sůl.

Postup (krok / krokem) …

1) nakrájenou cibuli dáme do tlakového hrnce zesklovatět na rozpuštěné sádlo, potom přidáme na kostky nakrájené maso s kořením,

2) opečeme po všech stranách, osolíme a přidáme prolisovaný česnek,

3) zalijeme horkou vodou, hrnec uzavřeme a dusíme od doby varu asi 25 minut,

4) pak hrnec stáhneme z ohně a necháme dojít,

5) po otevření vyndáme z guláše nové koření, jalovec a bobkový list,

6) přidáme 1 kostku polívkového koření a kečup,

7) chvilku necháme přejít varem a zahustíme jíškou.

Podáváme:

Doporučená příloha: podáváme s kynutým knedlíkem nebo s chlebem. Guláš na talíři posypeme strouhaným křenem.

Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit

Další články o JÍDLE:
Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>>


Radek Rýznar

Mám rád moderní technologie pokud pomáhají lidem. Je vhodné k těmto technologiím přistupovat s nadhledem a zůstat pozorní zda jsou k užitku nebo ne. I na webové stránky se můžeme dívat jako na stroj, který provádí určité postupy podle našich možností a zkušeností.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0 Shares
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien
Share via
Copy link
Powered by Social Snap