Divoký vepřový guláš
Divoký vepřový guláš
Ingredience + postup
Ingredience:
- vepřová plec … 750 g,
- sádlo … 1 lžíce,
- velká cibule … 4 ks,
- mletý kmín … 1 lžíce,
- mletý pepř … 2 lžičky,
- mletý zázvor … 1 lžíce,
- mletá paprika … 2 lžíce,
- nové koření … 6 kuliček,
- jalovec … 6 kuliček,
- bobkový list … 1 ks,
- česnek … 3 stroužky,
- kečup … 2 lžíce,
- polévkové koření … 1 kostka,
- jíška,
- sůl.

Postup (krok / krokem) …
1) nakrájenou cibuli dáme do tlakového hrnce zesklovatět na rozpuštěné sádlo, potom přidáme na kostky nakrájené maso s kořením,
2) opečeme po všech stranách, osolíme a přidáme prolisovaný česnek,
3) zalijeme horkou vodou, hrnec uzavřeme a dusíme od doby varu asi 25 minut,
4) pak hrnec stáhneme z ohně a necháme dojít,
5) po otevření vyndáme z guláše nové koření, jalovec a bobkový list,
6) přidáme 1 kostku polívkového koření a kečup,
7) chvilku necháme přejít varem a zahustíme jíškou.
Podáváme:
Doporučená příloha: podáváme s kynutým knedlíkem nebo s chlebem. Guláš na talíři posypeme strouhaným křenem.
Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit
Další články o JÍDLE: Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>> |