fbpx


Farmářský guláš



Farmářský guláš

Ingredience + postup

Ingredience:

  • hovězí kližka … 800 g,
  • červená cibule … 100 g,
  • pórek … 100 g,
  • mrkev … 100 g,
  • česnek … 10 ks,
  • brambory … 5 ks,
  • bobkový list … 5 ks,
  • nové koření … 5 kuliček,
  • pepř celý … 5 ks,
  • rajčatový protlak,
  • sušené houby … 30 g,
  • hovězí vývar … 1,5 l,
  • červené víno … 0,5 l,
  • olej … 100 ml,
  • sůl.

Postup (krok / krokem) …

1) sušené houby namočíme do vody,

2) kližku očistíme a nakrájíme na kostky,

3) v hrnci na rozpáleném oleji maso zprudka a krátce opečeme, poté jej osolíme a opepříme,

4) v pánvi orestujeme nakrájenou zeleninu, přidáme koření a orestujeme, vložíme protlak, orestujeme, přidáme houby a opět orestujeme,



5) takto připravenou zeleninu přidáme k masu, zalijeme hovězím vývarem, vínem a dusíme hodinu, poté přidáme oškrábané a na větší kostky nakrájené brambory a dusíme do změknutí.

Podáváme:

Doporučená příloha: podáváme s křupavým chlebem.

Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit

Další články o JÍDLE:
Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>>





Radek Rýznar

Mám rád moderní technologie pokud pomáhají lidem. Je vhodné k těmto technologiím přistupovat s nadhledem a zůstat pozorní zda jsou k užitku nebo ne. I na webové stránky se můžeme dívat jako na stroj, který provádí určité postupy podle našich možností a zkušeností.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0 Shares
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien
Share via
Copy link
Powered by Social Snap