Farmářský guláš
Farmářský guláš
Ingredience + postup
Ingredience:
- hovězí kližka … 800 g,
- červená cibule … 100 g,
- pórek … 100 g,
- mrkev … 100 g,
- česnek … 10 ks,
- brambory … 5 ks,
- bobkový list … 5 ks,
- nové koření … 5 kuliček,
- pepř celý … 5 ks,
- rajčatový protlak,
- sušené houby … 30 g,
- hovězí vývar … 1,5 l,
- červené víno … 0,5 l,
- olej … 100 ml,
- sůl.

Postup (krok / krokem) …
1) sušené houby namočíme do vody,
2) kližku očistíme a nakrájíme na kostky,
3) v hrnci na rozpáleném oleji maso zprudka a krátce opečeme, poté jej osolíme a opepříme,
4) v pánvi orestujeme nakrájenou zeleninu, přidáme koření a orestujeme, vložíme protlak, orestujeme, přidáme houby a opět orestujeme,
5) takto připravenou zeleninu přidáme k masu, zalijeme hovězím vývarem, vínem a dusíme hodinu, poté přidáme oškrábané a na větší kostky nakrájené brambory a dusíme do změknutí.
Podáváme:
Doporučená příloha: podáváme s křupavým chlebem.
Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit
Další články o JÍDLE: Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>> |