Fazolový guláš se zázvorem
Fazolový guláš se zázvorem
Ingredience + postup
Ingredience:
- červené fazole … 200 g,
- sezamový olej,
- drcený kmín … 1 lžíce,
- zázvor … 1 lžíce,
- cibule … 3 ks,
- mrkev … 1 ks,
- červená řepa 1 ks,
- mořská sůl,
- česnek … 2 stroužky,
- sójová omáčka,
- sójová smetana,
- zelené natě pórku,
- kukuřičný škrob.

Postup (krok / krokem) …
1) fazole namočíme a uvaříme do změknutí,
2) v kastrolu osmahneme cibuli, přidáme nastrouhanou mrkev, červenou řepu, sušený zázvor, kmín, uvařené fazole a krátce podusíme,
3) podlijeme vývarem z fazolí a povaříme,
4) přidáme sójovou smetanu, kukuřičný škrob a povaříme,
5) na závěr přidáme sójovou omáčku, česnek, zelené natě pórku a krátce povaříme.
Podáváme:
Doporučená příloha: podáváme s rýží nebo hranolky.
Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit
Další články o JÍDLE: Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>> |