fbpx


Fazolový guláš



Fazolový guláš

Ingredience + postup

Ingredience:

  • bílé fazole … 300 g,
  • klobása nebo uzený bůček … 250 g,
  • hladká mouka … 20 g,
  • rajčatový protlak … 2 lžíce,
  • sádlo … 50 g,
  • paprika,
  • cibule,
  • sůl.

Postup (krok / krokem) …

1) omyté fazole necháme bobtnat, přilijeme do nich vodu, aby byly zatopené,

2) přidáme na kostečky nakrájené syrové uzené maso (nejlépe z bůčku) nebo na kolečka nakrájenou klobásu,

3) zvolna vaříme, až je obojí měkké,

4) potom pokrm zahustíme růžovou cibulovou jíškou,



5) povaříme, přidáme protlak a podle chuti osolíme,

6) případně přidáme několik kapek citrónové šťávy nebo 2 lžíce smetany.

Podáváme:

Doporučená příloha: podáváme se zeleninovým salátem a kouskem chleba.

GULÁŠ je velmi chutný.

Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit

Další články o JÍDLE:
Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>>





Radek Rýznar

Mám rád moderní technologie pokud pomáhají lidem. Je vhodné k těmto technologiím přistupovat s nadhledem a zůstat pozorní zda jsou k užitku nebo ne. I na webové stránky se můžeme dívat jako na stroj, který provádí určité postupy podle našich možností a zkušeností.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0 Shares
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien
Share via
Copy link
Powered by Social Snap