fbpx


Guláš, který nemícháme



Guláš, který nemícháme

Ingredience + postup

Ingredience:

  • vepřové maso … 1kg,
  • cibule … 3 ks,
  • česnek … 5 stroužků,
  • gulášové koření … 3 lžišky (může být i kari),
  • sladká papriky … 3 lžičky,
  • škrobová moučka … 3 lžičky,
  • sůl,
  • pepř,
  • bujón … 2 kostky,
  • feferonka … 1ks,
  • voda … 0,75 až 1 l.

Postup (krok / krokem) …

1) maso a cibuli nakrájet, smíchat ostatní suroviny, pořádně promíchat,

2) bujónové kostky rozpustíme v malém hrníčku a pak dolijeme do 1 l vodu,

3) dáme vše do pekáče, lepší je do ohnivzdorné skleněné misky a přikryjeme alobalem,

4) pečeme na 250 st. asi 1,5 hodiny.



Nedolívat vodu, nemíchat, nesundávat alobal.

Tento guláš je prostě jiný.

Podáváme:

Doporučená příloha: podáváme s chlebem, těstovinami, rýží, nebo knedlíkem.

Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit

Další články o JÍDLE:
Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>>





Radek Rýznar

Mám rád moderní technologie pokud pomáhají lidem. Je vhodné k těmto technologiím přistupovat s nadhledem a zůstat pozorní zda jsou k užitku nebo ne. I na webové stránky se můžeme dívat jako na stroj, který provádí určité postupy podle našich možností a zkušeností.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0 Shares
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien
Share via
Copy link
Powered by Social Snap