Guláš na černém pivu

Guláš na černém pivu

Ingredience + postup

Ingredience:

  • 600 g vepřová plec … 600 g,
  • cibule … 300 g,
  • sádlo,
  • rajský protlak … 100 g,
  • sladká paprika … 50 g,
  • černé pivo … 2 dl,
  • sůl,
  • česnek,
  • pepř,
  • chilli koření,
  • kmín,
  • nastrouhaný tvrdý chléb.

Postup (krok / krokem) …

1) na rozpálený tuk hodíme hrstičku kmínu a vzápětí nakrájenou cibuli, kterou orestujeme dozlatova (nepřipálit!),

2) přidáme rajský protlak a sladkou papriku,

3) do takto připraveného základu vložíme maso nakrájené na kostky, orestujeme, přidáme sůl, koření, česnek, podlijeme pivem a dusíme do změknutí,

4) měkké maso vyjmeme a základ dolijeme potřebným množstvím vody,

5) necháme projít varem a zahustíme strouhaným chlebem.

Podáváme:

Doporučená příloha: podáváme s knedlíkem nebo chlebem.

Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit

Další články o JÍDLE:
Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>>


Radek Rýznar

Mám rád moderní technologie pokud pomáhají lidem. Je vhodné k těmto technologiím přistupovat s nadhledem a zůstat pozorní zda jsou k užitku nebo ne. I na webové stránky se můžeme dívat jako na stroj, který provádí určité postupy podle našich možností a zkušeností.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0 Shares
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien
Share via
Copy link
Powered by Social Snap