Guláš na černém pivu
Guláš na černém pivu
Ingredience + postup
Ingredience:
- 600 g vepřová plec … 600 g,
- cibule … 300 g,
- sádlo,
- rajský protlak … 100 g,
- sladká paprika … 50 g,
- černé pivo … 2 dl,
- sůl,
- česnek,
- pepř,
- chilli koření,
- kmín,
- nastrouhaný tvrdý chléb.

Postup (krok / krokem) …
1) na rozpálený tuk hodíme hrstičku kmínu a vzápětí nakrájenou cibuli, kterou orestujeme dozlatova (nepřipálit!),
2) přidáme rajský protlak a sladkou papriku,
3) do takto připraveného základu vložíme maso nakrájené na kostky, orestujeme, přidáme sůl, koření, česnek, podlijeme pivem a dusíme do změknutí,
4) měkké maso vyjmeme a základ dolijeme potřebným množstvím vody,
5) necháme projít varem a zahustíme strouhaným chlebem.
Podáváme:
Doporučená příloha: podáváme s knedlíkem nebo chlebem.
Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit
Další články o JÍDLE: Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>> |