fbpx


Guláš s houbami



Guláš s houbami

Ingredience + postup

Ingredience:

  • hovězí kližka … 500 g,
  • cibule … 300 g,
  • česnek … 2 ks,
  • hladká mouka … 2 lžičky,
  • vývar (stačí z kostky bujónu) … 1/2 l,
  • mražené houby … 200 g,
  • červená paprika … 2 lžičky,
  • kečup (rajčatový protlak) … 3 lžíce,
  • worcester … pár kapek,
  • olej … 3 lžíce,
  • mletá paprika,
  • mletý pepř,
  • sůl.

Postup (krok / krokem) …

1) nejdříve oloupeme cibuli a na oleji nebo sádle ji osmahneme dozlatova,

2) přidáme na větší kostky nakrájené hovězí maso (kližka je nejlepší, ale lze použít i jiné) a také osmahneme po všech stranách,

3) osolíme, opepříme, posypeme paprikou, zamícháme, přidáme mouku a za stálého míchání necháme trochu opražit,

4) potom postupně zaléváme vývarem, mícháme, přidáme kečup, worcester a prolisovaný česnek,



5) dusíme zvolna pod pokličkou až je maso měkké,

6) občas mícháme a v případě potřeby přiléváme vývar,

7) teprve ke konci přidáme houby a sterilovanou červenou papriku,

8) společně necháme podusit už jen pár minut. 

Podáváme:

Doporučená příloha: podáváme s rýží, knedlíky všeho druhu, ale i s bramboráčky.

Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit

Další články o JÍDLE:
Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>>





Radek Rýznar

Mám rád moderní technologie pokud pomáhají lidem. Je vhodné k těmto technologiím přistupovat s nadhledem a zůstat pozorní zda jsou k užitku nebo ne. I na webové stránky se můžeme dívat jako na stroj, který provádí určité postupy podle našich možností a zkušeností.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0 Shares
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien
Share via
Copy link
Powered by Social Snap