Guláš s patizony nebo cukety

Guláš s patizony nebo cukety

Ingredience + postup

Ingredience:

  • zadní hovězí maso … 300 g,
  • vepřové ramínka … 300 g,
  • patison nebo cuketa … 300 g,
  • tuk … 60 g,
  • cibule … 200 g,
  • zelená paprika … 1 ks,
  • rajčata … 2 ks,
  • hladká mouka … 2 lžíce,
  • česnek … 2 stroužky,
  • mletý kmín … 1/2 lžíce,
  • sladká mletá paprika … 1 lžíce,
  • kečup … 2 lžíce,
  • pepř,
  • vývar z kostky bujónu,
  • sůl.

Postup (krok / krokem) …

1) nejdříve očistíme cibuli, oloupeme cuketu nebo patison a obojí nakrájíme na hrubé kostky,

2) také opláchnuté a osušené hovězí i vepřové maso pokrájíme na větší kostky,

3) očistíme česnek, zelenou papriku (nakrájíme ji na proužky) a spaříme a oloupeme rajská jablíčka,

4) v kastrolu rozpálíme tuk (olej, sádlo), osmažíme na něm cibuli, přidáme hovězí maso a také ho osmahneme po všech stranách,

5) zhruba po 10 minutách přidáme vepřové maso a také osmažíme,

6) když je vepřové maso téměř měkké, rozprášíme na ně hladkou mouku, promícháme s masem a znovu necháme osmahnout,

7) v tomto okamžiku přidáváme nakrájené patisony nebo cuketu, přidáme kečup, prolisovaný česnek, kmín, pepř, mletou papriku a sůl,

8) po troškách podléváme vývarem až dosáhneme potřebného množství tekutiny a stále mícháme,

9) necháme chvíli provařit a potom přidáme nakrájenou papriku a rajčata.

10) dále dusíme na mírném ohni až je maso měkké,

11) je třeba počítat s tím, že přidáním patisonů či cukety do guláše vznikne při stejném množství mouky trochu řidší omáčka,

12) nevyhovuje-li vám to, stačí zaprášit maso větším množstvím mouky.

Podáváme:

Doporučená příloha: podáváme s rýží, těstovinami nebo pečivem.

Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit

Další články o JÍDLE:
Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>>



Radek Rýznar

Mám rád moderní technologie pokud pomáhají lidem. Je vhodné k těmto technologiím přistupovat s nadhledem a zůstat pozorní zda jsou k užitku nebo ne. I na webové stránky se můžeme dívat jako na stroj, který provádí určité postupy podle našich možností a zkušeností.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0 Shares
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien
Share via
Copy link
Powered by Social Snap