Guláš s patizony nebo cukety

Ingredience:

  • zadní hovězí maso … 300 g,
  • vepřové ramínka … 300 g,
  • patison nebo cuketa … 300 g,
  • tuk … 60 g,
  • cibule … 200 g,
  • zelená paprika … 1 ks,
  • rajčata … 2 ks,
  • hladká mouka … 2 lžíce,
  • česnek … 2 stroužky,
  • mletý kmín … 1/2 lžíce,
  • sladká mletá paprika … 1 lžíce,
  • kečup … 2 lžíce,
  • pepř,
  • vývar z kostky bujónu,
  • sůl.

.

Postup:


1) nejdříve očistíme cibuli, oloupeme cuketu nebo patison a obojí nakrájíme na hrubé kostky,

2) také opláchnuté a osušené hovězí i vepřové maso pokrájíme na větší kostky,

3) očistíme česnek, zelenou papriku (nakrájíme ji na proužky) a spaříme a oloupeme rajská jablíčka,

4) v kastrolu rozpálíme tuk (olej, sádlo), osmažíme na něm cibuli, přidáme hovězí maso a také ho osmahneme po všech stranách,

5) zhruba po 10 minutách přidáme vepřové maso a také osmažíme,

6) když je vepřové maso téměř měkké, rozprášíme na ně hladkou mouku, promícháme s masem a znovu necháme osmahnout,

7) v tomto okamžiku přidáváme nakrájené patisony nebo cuketu, přidáme kečup, prolisovaný česnek, kmín, pepř, mletou papriku a sůl,

8) po troškách podléváme vývarem až dosáhneme potřebného množství tekutiny a stále mícháme,

9) necháme chvíli provařit a potom přidáme nakrájenou papriku a rajčata.

10) dále dusíme na mírném ohni až je maso měkké,

11) je třeba počítat s tím, že přidáním patisonů či cukety do guláše vznikne při stejném množství mouky trochu řidší omáčka,

12) nevyhovuje-li vám to, stačí zaprášit maso větším množstvím mouky.

. 


Doporučená příloha: podáváme s rýží, těstovinami nebo pečivem.

.

Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit

..

Další články o JÍDLE:
Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>>

..

Napsat komentář

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tento web pracuje s informacemi, které souvisí s návštěvností těchto stránek ... více informací ...

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close