fbpx


Guláš v troubě



Guláš v troubě

Ingredience + postup

Ingredience:

  • maso (vepřové nebo hovězí) … 350 g,
  • cibule – velká … 3 ks,
  • česnek … 3 stroužky,
  • střídka z chleba … půl krajíce,
  • rajčatový protlak,
  • gulášové koření,
  • paprika,
  • pepř,
  • sůl.

Postup (krok / krokem) …

1) pokud chceš docílit fakt skvělý guláš a nechceš použít metodu “maso přes noc”, tak začni
klasicky- cibulku, maso, papriku smažíme na plotně max. 5 minut,

2) dále podlijeme tak, aby bylo maso potopené, přikryjeme pokličkou a dáme do trouby na 150 stupňů, nevšímáme si toho klidně dvě hodiny,

3) pak to zkontrolujeme a strčíme zpátky do trouby a pokračujeme klidně další dvě hodiny,



4) maso bude krásně měkké právě ve fázi, kdy bude šťávička akorát, pokud dáme dost cibule, není třeba zahušťovat, pokud by, ale bylo potřeba zahušťovat, tak na poslední půl hodinky tam hoď střídku z půl krajíčku chleba,

5) dále přidáme česnek, rajčatový protlak, gulášové koření, pepř a sůl – a necháme vše ještě půl hodiny povařit,

6) na rozdíl od klasické metody na plotně není prakticky vůbec třeba hlídat a navíc
je ještě i chuťově lepší.

Doporučená příloha:

Podáváme s houskovým knedlíkem nebo chlebem.


Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit

Další články o JÍDLE:
Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>>





Radek Rýznar

Mám rád moderní technologie pokud pomáhají lidem. Je vhodné k těmto technologiím přistupovat s nadhledem a zůstat pozorní zda jsou k užitku nebo ne. I na webové stránky se můžeme dívat jako na stroj, který provádí určité postupy podle našich možností a zkušeností.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0 Shares
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien
Share via
Copy link
Powered by Social Snap