fbpx


Guláš z hájovny



Guláš z hájovny

Ingredience + postup

Ingredience:

  • zadní hovězí … 0,3 kg,
  • vepřové sádlo … 40 g,
  • mletý pepř … 0,2 g,
  • hladká mouka … 20 g,
  • rajčatový protlak … 20 g,
  • mletá paprika … 3 g,
  • slanina … 60 g,
  • pařížský salám … 50 g,
  • žampión … 100 g,
  • kapie … 60 g,
  • cibule … 60 g,
  • česnek … 10 g,
  • sůl.

Postup (krok / krokem) …

1) hovězí maso očistíme, opláchneme ve vodě a nakrájíme na stejnoměrné kostky,

2) na 2/3 sádla usmažíme cibulku (také asi 2/3) s kmínem dozlatova, přimícháme poloviční dávku papriky a na tento základ vložíme připravené maso,

3) při častém míchání rychle odusíme ve vlastní šťávě,

4) potom přidáme pepř, sůl a rajský protlak a pod pokličkou dusíme do změknutí,



5) přidáváme po částech podle potřeby horkou vodu,

6) když je maso ještě trochu zatuhlé, necháme základ vydusit až do tuku,

7) přidáme mouku, orestujeme asi 5 minut,

8) potom zalijeme horkou vodou tolik, aby omáčka byla řidší,

9) přidáme utřený česnek a necháme zvolna vařit, až je maso úplně měkké.

10) ve zvláštním kastrole zatím rozpustíme zbytek sádla, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájenou slaninu, salám (klobásu) a na plátky pokrájené žampióny (nebo jiné houby) a kapie.

11) trochou papriky zasypeme a všechno orestujeme,

12) takto připravenou vložku dáme nakonec do guláše a ještě všechno převaříme.

Podávíme:

Doporučená příloha: podáváme s brambory, knedlíkem nebo chlebem.

Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit

Další články o JÍDLE:
Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>>





Radek Rýznar

Mám rád moderní technologie pokud pomáhají lidem. Je vhodné k těmto technologiím přistupovat s nadhledem a zůstat pozorní zda jsou k užitku nebo ne. I na webové stránky se můžeme dívat jako na stroj, který provádí určité postupy podle našich možností a zkušeností.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0 Shares
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien
Share via
Copy link
Powered by Social Snap