fbpx


Guláš z hovězího masa



Guláš z hovězího masa

Ingredience + postup

Ingredience:

  • 750 g hovězího masa,
  • 80 g sádla,
  • 500 g cibule,
  • 10 g sladké mleté papriky,
  • 1 lžička kmínu,
  • 1 lžička majoránky,
  • sůl,
  • 3 stroužky česneku,
  • 30 g hladké mouky,
  • 1 l vývaru z kostky

Postup přípravy guláše z hovězího masa (krok / krokem) …

1) na guláš použijeme nejlépe hovězí maso z kližky, ale vhodné je i maso z hovězí plece. Opláchneme ho, osušíme a případně zbavíme tuhých blan a šlach…

2) nakrájíme ho na větší kostky. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na malé kostičky…

3) připravíme si vývar…

4) v kastrolu rozpálíme sádlo (můžeme také použít slaninu) a na něm orestujeme všechnu nakrájenou cibuli. Jakmile je světle žlutá, přidáme nakrájené maso a orestujeme…



5) osolíme, přidáme papriku, majoránku, kmín a prolisovaný česnek. Promícháme a zalijeme vývarem tak, aby bylo maso ponořené. Maso dusíme pod pokličkou na mírném ohni, počítáme s tím, že to bude trvat asi hodinu nebo až hodinu a půl. Záleží na kvalitě masa…

6) je-li třeba podléváme vývarem a promícháme. Když je maso poloměkké, necháme šťávu zčásti vysmahnout, zaprášíme hladkou moukou, promícháme, osmahneme a poté znovu přilijeme vývar a dusíme, až je maso měkké…

7) hotový guláš podle potřeby přisolíme…

Podáváme:

Doporučená příloha: podáváme s houskovým knedlíkem či s chlebem nebo pečivem.

Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit

Poznámka:

Na přípravu guláše existuje stovky zaručených postupů a je pravda, že ho nejlépe zvládají muži. Výše uvedený základní postup lze do jisté míry obměňovat – kdo má rád ostřejší, přidá třeba část pálivé papriky, kdo má rád česnek, přidá více česneku atd.

Další články o JÍDLE:
Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>>





Radek Rýznar

Mám rád moderní technologie pokud pomáhají lidem. Je vhodné k těmto technologiím přistupovat s nadhledem a zůstat pozorní zda jsou k užitku nebo ne. I na webové stránky se můžeme dívat jako na stroj, který provádí určité postupy podle našich možností a zkušeností.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0 Shares
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien
Share via
Copy link
Powered by Social Snap