Guláš z hub a paprik

Guláš z hub a paprik

Ingredience + postup

Ingredience:

  • 80 g tuku (sádlo),
  • 2 velké cibule,
  • 500 g čerstvých hub (směs),
  • 4 papriky (2 červené)
  • 4 stroužky česneku,
  • sůl,
  • 1 lžička kmínu,
  • 1 vrchovatá lžíce sladké mleté papriky
  • 200 ml vývaru z kostky bujónu,
  • 1 lžíce hladké mouky,
  • 200 ml bílého jogurtu nebo zakysané smetany,
  • (tvrdý sýr na posypání)

Postup (krok / krokem) …

1) nejdříve si očistíme houby a nakrájíme je na silnější plátky…

2) z paprik odstraníme jádřince, opláchneme je a nakrájíme na větší kousky. Oloupeme a pokrájíme cibuli, česnek oloupeme a prolisujeme…

3) v kastrolu rozpálíme tuk, zpěníme na něm nakrájenou cibuli. Poté přidáme nakrájené houby, sůl, prolisovaný česnek, kmín, mletou papriku, podlijeme polovinou vývaru, promícháme a asi pět minut podusíme…

4) přidáme nakrájené papriky (kdo má rád ostřejší jídla, může přidat část paprik i pálivých), promícháme, přidáme zbytek vývaru a dusíme…

5) ve smetaně nebo v jogurtu rozšleháme hladkou mouku, vlijeme do guláše a za občasného míchání pokračujeme v dušení tak dlouho, až jsou papriky měkké…

6) na talíři můžeme guláš posypat nastrouhaným tvrdým sýrem…

Podáváme:

Doporučená příloha: podáváme se slaným rohlíkem.

Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit

Další články o JÍDLE:
Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>>


Radek Rýznar

Mám rád moderní technologie pokud pomáhají lidem. Je vhodné k těmto technologiím přistupovat s nadhledem a zůstat pozorní zda jsou k užitku nebo ne. I na webové stránky se můžeme dívat jako na stroj, který provádí určité postupy podle našich možností a zkušeností.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0 Shares
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien
Share via
Copy link
Powered by Social Snap