Guláš z hub a paprik
Guláš z hub a paprik
Ingredience + postup
Ingredience:
- 80 g tuku (sádlo),
- 2 velké cibule,
- 500 g čerstvých hub (směs),
- 4 papriky (2 červené)
- 4 stroužky česneku,
- sůl,
- 1 lžička kmínu,
- 1 vrchovatá lžíce sladké mleté papriky
- 200 ml vývaru z kostky bujónu,
- 1 lžíce hladké mouky,
- 200 ml bílého jogurtu nebo zakysané smetany,
- (tvrdý sýr na posypání)

Postup (krok / krokem) …
1) nejdříve si očistíme houby a nakrájíme je na silnější plátky…
2) z paprik odstraníme jádřince, opláchneme je a nakrájíme na větší kousky. Oloupeme a pokrájíme cibuli, česnek oloupeme a prolisujeme…
3) v kastrolu rozpálíme tuk, zpěníme na něm nakrájenou cibuli. Poté přidáme nakrájené houby, sůl, prolisovaný česnek, kmín, mletou papriku, podlijeme polovinou vývaru, promícháme a asi pět minut podusíme…
4) přidáme nakrájené papriky (kdo má rád ostřejší jídla, může přidat část paprik i pálivých), promícháme, přidáme zbytek vývaru a dusíme…
5) ve smetaně nebo v jogurtu rozšleháme hladkou mouku, vlijeme do guláše a za občasného míchání pokračujeme v dušení tak dlouho, až jsou papriky měkké…
6) na talíři můžeme guláš posypat nastrouhaným tvrdým sýrem…
Podáváme:
Doporučená příloha: podáváme se slaným rohlíkem.
Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit
Další články o JÍDLE: Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>> |