fbpx


Guláš z mletého masa

Guláš z mletého masa

Ingredience + postup

Ingredience:

  • vepřová plecka (ramínka) … 750 g,
  • cibule … 4 ks,
  • majoránka,
  • gulášové kostky … 2 ks
  • bobkový list,
  • hladká mouka
  • olej,
  • sůl,
  • česnek,
  • paprika,
  • pepř,
  • kmín,

Postup (krok / krokem) …

1) maso umeleme na větší kousky.

2) do kastrolku dáme olej a najemno nakrájenou cibuli a necháme smažit dozlatova,

3) pak do ní přidáme umleté maso,

4) přidáme papriku a orestujeme,

5) přidáme sůl, kmín, gulášové kostky, bobkový list,

6) následně přidáme česnek, podlijeme vodou a necháme dusit do změknutí,

7) když je maso měkké, necháme vydusit přebytečnou vodu, zamícháme asi 1 lžíci hladké mouky, podlijeme vodou a necháme chvilku povařit.

8) nakonec přidáme majoránku.

Podáváme:

Doporučená příloha: podáváme s knedlíky nebo těstovinami

Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit

Další články o JÍDLE:
Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>>


Radek Rýznar

Mám rád moderní technologie pokud pomáhají lidem. Je vhodné k těmto technologiím přistupovat s nadhledem a zůstat pozorní zda jsou k užitku nebo ne. I na webové stránky se můžeme dívat jako na stroj, který provádí určité postupy podle našich možností a zkušeností.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0 Shares






WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien
Share via
Copy link
Powered by Social Snap