Indický guláš

Indický guláš

Ingredience + postup

Ingredience:

  • kuřecí prsa … 800 g,
  • cibule … 800 g,
  • rajčata … 2 kg,
  • sušené chilli papričky … 2 ks,
  • olej,
  • sůl,
  • pepř.

Postup (krok / krokem) …

1) cibuli nakrájíme na kostičky, rajčata nastrouháme na hrubém struhadle tak, že nám v ruce zůstane jen slupka (slupku nepoužíváme),

2) z rajčat scedíme šťávu, kterou necháme stranou na pozdější podlévání,

3) maso nakrájíme na větší kostky,

4) na oleji osmahneme cibuli, přidáme dužinu z rajčat, společně orestujeme, přidáme chilli a kuřecí maso, osolíme, promícháme a dusíme do změknutí,

5) v průběhu dušení podle potřeby podléváme slitou šťávou z rajčat,

6) jakmile je maso měkké, je zároveň i zelenina vydušená v hustší omáčku (asi za půl hodiny), – omáčku podle chuti můžeme ještě dosolit nebo opepřit.

Podáváme:

Doporučená příloha: podáváme s čerstvým chlebem.

Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit

Další články o JÍDLE:
Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>>


Radek Rýznar

Mám rád moderní technologie pokud pomáhají lidem. Je vhodné k těmto technologiím přistupovat s nadhledem a zůstat pozorní zda jsou k užitku nebo ne. I na webové stránky se můžeme dívat jako na stroj, který provádí určité postupy podle našich možností a zkušeností.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0 Shares
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien
Share via
Copy link
Powered by Social Snap