Indický guláš
Indický guláš
Ingredience + postup
Ingredience:
- kuřecí prsa … 800 g,
- cibule … 800 g,
- rajčata … 2 kg,
- sušené chilli papričky … 2 ks,
- olej,
- sůl,
- pepř.

Postup (krok / krokem) …
1) cibuli nakrájíme na kostičky, rajčata nastrouháme na hrubém struhadle tak, že nám v ruce zůstane jen slupka (slupku nepoužíváme),
2) z rajčat scedíme šťávu, kterou necháme stranou na pozdější podlévání,
3) maso nakrájíme na větší kostky,
4) na oleji osmahneme cibuli, přidáme dužinu z rajčat, společně orestujeme, přidáme chilli a kuřecí maso, osolíme, promícháme a dusíme do změknutí,
5) v průběhu dušení podle potřeby podléváme slitou šťávou z rajčat,
6) jakmile je maso měkké, je zároveň i zelenina vydušená v hustší omáčku (asi za půl hodiny), – omáčku podle chuti můžeme ještě dosolit nebo opepřit.
Podáváme:
Doporučená příloha: podáváme s čerstvým chlebem.
Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit
Další články o JÍDLE: Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>> |