fbpx


Jehněčí guláš s rajčaty

Jehněčí guláš s rajčaty

Ingredience + postup

Ingredience:

  • jehněčí kýty … 3/8 kg,
  • máslo … 1 lžíce,
  • cibule … 1 ks,
  • mrkev … 1/2,
  • hladká mouka … 1/2 lžíce,
  • mletá paprika,
  • paprika (zelené) … 2 ks,
  • rajčata … 2 ks,
  • sůl,
  • petrželka.

Postup (krok / krokem) …

1) na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme maso a po všech stranách je opečeme,

2) pak maso vyjmeme a v témž tuku osmažíme na nudličky nakrájenou mrkev, cibuli a jakmile se voda ze zeleniny odpaří, přisypeme mouku a opražíme,

3) zalijeme vývarem z kostí, přidáme mletou papriku, sůl a dusíme téměř do změknutí,

4) přidáme na kroužky nakrájenou papriky a dusíme společně,

5) asi 1/4 hodiny před podáváním pokrmu přidáme oloupaná drobně pokrájená rajčata a dusíme asi 10 minut.

Podáváme:

Doporučená příloha: podáváme s rýže nebo pšeničným chléb.

Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit

Další články o JÍDLE:
Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>>


Radek Rýznar

Mám rád moderní technologie pokud pomáhají lidem. Je vhodné k těmto technologiím přistupovat s nadhledem a zůstat pozorní zda jsou k užitku nebo ne. I na webové stránky se můžeme dívat jako na stroj, který provádí určité postupy podle našich možností a zkušeností.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0 Shares






WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien
Share via
Copy link
Powered by Social Snap