fbpx


Jelení kotlíkový guláš



Jelení kotlíkový guláš

Ingredience + postup

Ingredience:

  • jelení nebo srnčí maso … 1200 g,
  • cibule … 1000 g,
  • vepřové sádlo … 500 g,
  • mrkev . 2 ks,
  • celer … 1/2,
  • kořenová petržel … 2 ks,
  • rajčata … 4 ks,
  • paprika … 2 ks,
  • sterilované lečo … sklenice,
  • brambory … 500 g,
  • houby,
  • červené víno … 300 ml,
  • mletá paprika,
  • kmín,
  • česnek,
  • majoránka,
  • větvičky z jedličky,
  • sůl,
  • pepř.

Postup (krok / krokem) …

1) maso nakrájíme na větší kostky, cibuli na klínky, česnek na plátky, kořenovou zeleninu na menší kostky, rajčata a cibuli na plátky,

2) na rozpáleném sádle opečeme cibuli s česnekem, kořenovou zeleninou a drceným kmínem dozlatova,

3) přidáme maso, orestujeme, okořeníme mletou paprikou,

4) podlijeme vodou, osolíme, opepříme a vaříme téměř do změknutí,



5) přidáme na kostičky krájené brambory, rajské, papriku a lečo,

6) podlijeme vínem a vaříme spolu s bylinkami (libečkem, petrželkou, majoránkou),

7) větvičkou z jedličky a nastrouhanými brambory do změknutí.

Podáváme:

Doporučená příloha: podáváme s houskovým knedlíkem.

Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit

Další články o JÍDLE:
Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>>





Radek Rýznar

Mám rád moderní technologie pokud pomáhají lidem. Je vhodné k těmto technologiím přistupovat s nadhledem a zůstat pozorní zda jsou k užitku nebo ne. I na webové stránky se můžeme dívat jako na stroj, který provádí určité postupy podle našich možností a zkušeností.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0 Shares
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien
Share via
Copy link
Powered by Social Snap