Jelení kotlíkový guláš
Jelení kotlíkový guláš
Ingredience + postup
Ingredience:
- jelení nebo srnčí maso … 1200 g,
- cibule … 1000 g,
- vepřové sádlo … 500 g,
- mrkev . 2 ks,
- celer … 1/2,
- kořenová petržel … 2 ks,
- rajčata … 4 ks,
- paprika … 2 ks,
- sterilované lečo … sklenice,
- brambory … 500 g,
- houby,
- červené víno … 300 ml,
- mletá paprika,
- kmín,
- česnek,
- majoránka,
- větvičky z jedličky,
- sůl,
- pepř.

Postup (krok / krokem) …
1) maso nakrájíme na větší kostky, cibuli na klínky, česnek na plátky, kořenovou zeleninu na menší kostky, rajčata a cibuli na plátky,
2) na rozpáleném sádle opečeme cibuli s česnekem, kořenovou zeleninou a drceným kmínem dozlatova,
3) přidáme maso, orestujeme, okořeníme mletou paprikou,
4) podlijeme vodou, osolíme, opepříme a vaříme téměř do změknutí,
5) přidáme na kostičky krájené brambory, rajské, papriku a lečo,
6) podlijeme vínem a vaříme spolu s bylinkami (libečkem, petrželkou, majoránkou),
7) větvičkou z jedličky a nastrouhanými brambory do změknutí.
Podáváme:
Doporučená příloha: podáváme s houskovým knedlíkem.
Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit
Další články o JÍDLE: Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>> |