fbpx


Kapucínský guláš



Kapucínský guláš

Ingredience + postup

Ingredience:

  • hovězí kližka … 700 g,
  • olej … 3 lžíce,
  • cibule … 2 ks,
  • rajčatový protlak … 2 lžíce,
  • česnek … 2 ks,
  • hladká mouka … 1 lžíce,
  • žampiony … 250 g
  • mletý pepř,
  • mletá paprika,
  • drcený kmín,
  • sůl.

Postup (krok / krokem) …

1) cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, postupně i maso nakrájíme na kostky,

2) v kastrolu rozpálíme dvě lžíce oleje a osmahneme na něm cibuli,

3) přidáme papriku a zpěníme ji,



4) na tomto základě opečeme maso nakrájené na kostky a potom podlijeme trochu vodou,

5) osolíme, přidáme drcený kmín, prolisovaný česnek, mletý pepř a rajčatový protlak,

6) promícháme, ztlumíme příkon tepla a pod poklicí dusíme do změknutí,

7) občas promícháme a podle potřeby podlijeme,

8) ke konci dušení guláš vysmahneme, zaprášíme moukou, orestujeme ji, potom znovu podlijeme a guláš dovaříme,

9) menší žampiony očistíme (vlhkým hadříkem) a nakrájíme na čtvrtky,

10) podusíme je na zbylém oleji a přidáme do hotového guláše.

Podáváme:

Doporučená příloha: podáváme s chlebem nebo rýží.

Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit

Další články o JÍDLE:
Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>>





Radek Rýznar

Mám rád moderní technologie pokud pomáhají lidem. Je vhodné k těmto technologiím přistupovat s nadhledem a zůstat pozorní zda jsou k užitku nebo ne. I na webové stránky se můžeme dívat jako na stroj, který provádí určité postupy podle našich možností a zkušeností.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0 Shares
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien
Share via
Copy link
Powered by Social Snap