Kapucínský guláš
Kapucínský guláš
Ingredience + postup
Ingredience:
- hovězí kližka … 700 g,
- olej … 3 lžíce,
- cibule … 2 ks,
- rajčatový protlak … 2 lžíce,
- česnek … 2 ks,
- hladká mouka … 1 lžíce,
- žampiony … 250 g
- mletý pepř,
- mletá paprika,
- drcený kmín,
- sůl.

Postup (krok / krokem) …
1) cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, postupně i maso nakrájíme na kostky,
2) v kastrolu rozpálíme dvě lžíce oleje a osmahneme na něm cibuli,
3) přidáme papriku a zpěníme ji,
4) na tomto základě opečeme maso nakrájené na kostky a potom podlijeme trochu vodou,
5) osolíme, přidáme drcený kmín, prolisovaný česnek, mletý pepř a rajčatový protlak,
6) promícháme, ztlumíme příkon tepla a pod poklicí dusíme do změknutí,
7) občas promícháme a podle potřeby podlijeme,
8) ke konci dušení guláš vysmahneme, zaprášíme moukou, orestujeme ji, potom znovu podlijeme a guláš dovaříme,
9) menší žampiony očistíme (vlhkým hadříkem) a nakrájíme na čtvrtky,
10) podusíme je na zbylém oleji a přidáme do hotového guláše.
Podáváme:
Doporučená příloha: podáváme s chlebem nebo rýží.
Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit
Další články o JÍDLE: Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>> |