fbpx


Krůtí guláš [krůtí maso]



Krůtí guláš [krůtí maso]

Ingredience + postup

Ingredience:

  • krůtí maso … 400 g,
  • cibule .. 2 ks,
  • sladká i pálivá paprika … 1 ks,
  • malá sklenice leča … 1ks,
  • česnek … 4 stroužky,
  • worcesterská omáčka,
  • čerstvě nastrouhaný křen (pro ozdobení),
  • mletý pepř,
  • olej … 3 lžíce,
  • sůl.

Postup (krok / krokem) …

1) na guláš můžeme použít méně kvalitní krůtí maso – např. krůtí stehna nebo můžeme koupit přímo kousky krůtího masa na guláš,

2) maso nakrájíme na kostky, opepříme a osolíme,

3) v kastrolu si rozpálíme olej, cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a zpěníme na oleji,

4) přidáme maso a za stálého míchání ho osmahneme,



5) posypeme mletou paprikou, přidáme sterilované lečo, rozetřený česnek a zakapeme worcesterem,

6) podléváme vodou podle potřeby a dusíme do změknutí,

7) čerstvý křen oloupeme a jemně nastrouháme, posypeme jím guláš před podáváním.

Podáváme:

Doporučená příloha: podáváme s chlebem, těstovinou, hranolky apod.

Další články o JÍDLE:
Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>>





Radek Rýznar

Mám rád moderní technologie pokud pomáhají lidem. Je vhodné k těmto technologiím přistupovat s nadhledem a zůstat pozorní zda jsou k užitku nebo ne. I na webové stránky se můžeme dívat jako na stroj, který provádí určité postupy podle našich možností a zkušeností.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0 Shares
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien
Share via
Copy link
Powered by Social Snap