Krůtí guláš [krůtí maso]
Krůtí guláš [krůtí maso]
Ingredience + postup
Ingredience:
- krůtí maso … 400 g,
- cibule .. 2 ks,
- sladká i pálivá paprika … 1 ks,
- malá sklenice leča … 1ks,
- česnek … 4 stroužky,
- worcesterská omáčka,
- čerstvě nastrouhaný křen (pro ozdobení),
- mletý pepř,
- olej … 3 lžíce,
- sůl.

Postup (krok / krokem) …
1) na guláš můžeme použít méně kvalitní krůtí maso – např. krůtí stehna nebo můžeme koupit přímo kousky krůtího masa na guláš,
2) maso nakrájíme na kostky, opepříme a osolíme,
3) v kastrolu si rozpálíme olej, cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a zpěníme na oleji,
4) přidáme maso a za stálého míchání ho osmahneme,
5) posypeme mletou paprikou, přidáme sterilované lečo, rozetřený česnek a zakapeme worcesterem,
6) podléváme vodou podle potřeby a dusíme do změknutí,
7) čerstvý křen oloupeme a jemně nastrouháme, posypeme jím guláš před podáváním.
Podáváme:
Doporučená příloha: podáváme s chlebem, těstovinou, hranolky apod.
Další články o JÍDLE: Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>> |