Labužnické brambory

Labužnické brambory

Ingredience + postup

Ingredience:

  • 2 cibule,
  • brambory,
  • olej,
  • máslo,
  • smetana,
  • krabí tyčinka,
  • lžičku kopru,
  • sůl,
  • pepř,
  • alobal (pro pečení v troubě).

Postup:

1) omyté neloupané brambory naskládáme na plech vyložený alobalem, který jsme potřeli olejem,

2) v předehřáté troubě upečeme do měkka,

3) seřízneme vršky brambor a vydlabeme vnitřky,

4) vydlabanou hmotu rozmáčkneme vidličkou, promícháme s kouskem másla a smetanou,

5) přidáme drobně nasekané krabí tyčinky, lžičku kopru, osolíme, opepříme, promícháme a naplníme brambory,

6) pak brambory ještě necháme 10 minut zapéci v troubě.

Podáváme:

Podáváme jen tak samostatně.


Recept vydává: Miroslav Jelínek
Zdroj: sešity o vaření

Další články o JÍDLE:
Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>>


Radek Rýznar

Mám rád moderní technologie pokud pomáhají lidem. Je vhodné k těmto technologiím přistupovat s nadhledem a zůstat pozorní zda jsou k užitku nebo ne. I na webové stránky se můžeme dívat jako na stroj, který provádí určité postupy podle našich možností a zkušeností.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0 Shares
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien
Share via
Copy link
Powered by Social Snap