Maďarský guláš
Maďarský guláš
Ingredience + postup
Ingredience:
- maso (vepřové) … 300 g,
- cibule … 3 ks,
- česnek … 1 stroužek,
- mletá paprika … 2 lžíce,
- paprikové lusky … 2 – 3 ks,
- majoránky,
- olej,
- sůl.

Postup (krok / krokem) …
1) v kastrolu na rozpáleném oleji necháme zesklovatět 3 oloupané a nakrájené cibule,
2) přidáme mletou papriku, nakrájené maso, osolíme a okořeníme,
3) přidáme 1 stroužek utřeného česneku, podlijeme vodou a dusíme do změknutí,
4) asi po hodině dušení přidáme na kolečka nakrájené 2 – 3 paprikové lusky,
5) dochutíme majoránkou a vše dohromady asi 30 minut dusíme.
Podáváme:
Doporučená příloha: podáváme s houskovým knedlíkem.
Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit
Další články o JÍDLE: Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>> |