Maďarský guláš



Ingredience:

  • maso (vepřové) … 300 g,
  • cibule … 3 ks,
  • česnek … 1 stroužek,
  • mletá paprika … 2 lžíce,
  • paprikové lusky … 2 – 3 ks,
  • majoránky,
  • olej,
  • sůl.

.

Postup:


1) v kastrolu na rozpáleném oleji necháme zesklovatět 3 oloupané a nakrájené cibule,

2) přidáme mletou papriku, nakrájené maso, osolíme a okořeníme,

3) přidáme 1 stroužek utřeného česneku, podlijeme vodou a dusíme do změknutí,

4) asi po hodině dušení přidáme na kolečka nakrájené 2 – 3 paprikové lusky,

5) dochutíme majoránkou a vše dohromady asi 30 minut dusíme.



.


Doporučená příloha: podáváme s houskovým knedlíkem.

.

Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit

..

Další články o JÍDLE:
Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>>

..





Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien

Tento web pracuje s informacemi, které souvisí s návštěvností těchto stránek ... více informací ...

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close