fbpx


Paprikáč s noky



Paprikáč s noky

Ingredience + postup

Ingredience:

>> pro PAPRIKÁČ …

  • hovězí maso … 750 g,
  • sádlo … 2 lžíce,
  • mletá paprika … 1 lžíce,
  • bobkový list,
  • celý černý pepř,
  • cibule,
  • sůl.

>> pro NOKY …

  • hrubá mouka … 400 g,
  • polohrubá mouka … 100 g,
  • vlažné mléko … 220 ml,
  • špetka soli … 1 vejce,
  • máslo (změklé)… 50 g.

Postup (krok / krokem) …

>> Nejdříve si připravíme PAPRIKÁČ:

1) oloupeme cibuli a nakrájíme na kolečka,



2) v kastrolu rozpálíme sádlo, cibuli na něm orestujeme, přidáme bobkový list a celý pepř,

3) maso nakrájíme na kostky a přidáme k cibuli,

4) opečeme ho za občasného míchání po všech stranách,

5) osolíme, přidáme mletou papriku, promícháme a dusíme pod pokličkou do změknutí masa,

6) je-li třeba, podlijeme teplou vodou nebo vývarem,

7) můžeme také připravovat v papiňáku,

8) jakmile je maso poloměkké, začneme s přípravou noků.

>> Nyní si připravíme NOKY:

9) ze všech surovin vypracujeme tužší těsto,

10) rozdělíme ho na několik kousků a z každého vyválíme na pomoučeném vále silnější váleček,

11) ten rozkrájíme nožem na noky,

12) noky shrneme z válu do vroucí osolené vody, lehce promícháme a od chvíle, kdy začne voda znovu vřít, vaříme asi 15 minut,

13) poté jeden nok překrojíme a ochutnáme,

14) hotové noky slijeme a ihned promícháme do paprikáše.

Noky v paprikáč necháme prohřát.

Podáváme:

Doporučená příloha: podáváme s lehkým přílohovým zelím.

Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit

Další články o JÍDLE:
Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>>





Radek Rýznar

Mám rád moderní technologie pokud pomáhají lidem. Je vhodné k těmto technologiím přistupovat s nadhledem a zůstat pozorní zda jsou k užitku nebo ne. I na webové stránky se můžeme dívat jako na stroj, který provádí určité postupy podle našich možností a zkušeností.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0 Shares
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien
Share via
Copy link
Powered by Social Snap