Paprikáč z králičího masa

Paprikáč z králičího masa

Ingredience + postup

Ingredience:

  • králičí maso bez kostí … 800 g,
  • olej … 6 lžiček,
  • cibule … 200 g,
  • mletá sladká paprika … 10 g,
  • zakysaná smetana … 1 kelímek,
  • hovězí vývar (nebo vývar z bujónu),
  • hladká mouka … 1-2 lžice.

Postup (krok / krokem) …

1) maso očistíme, opláchneme a nakrájíme na větší kostky,

2) v kastrolu rozehřejeme tuk, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmažíme ji dozlatova,

3) potom přidáme nakrájené maso, opečeme krátce po všech stranách a osolíme,

4) orestované maso zaprášíme paprikou, podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou do změknutí,

5) občas zamícháme a podlijeme vývarem,

6) když je maso měkké, vmícháme postupně zakysanou smetanu a necháme asi 4-5 minut provařit,

7) chceme-li mít hustou (a vydatnou) omáčku, vmícháme do smetany jednu či dvě rovné polévkové lžíce hladké mouky a necháme provařit asi 5-8 minut.

Podáváme:

Doporučená příloha: podáváme s bramborem, rýží, bramborovým knedlíkem či tmavým chlebem.

Rada:
Pro ty, kteří nechovají králíky doma: Občas se v mrazicím boxu objeví tzv. filé z králičích hřbetů. A když jsou cenově zvýhodněné, je to právě maso vhodné pro tuto úpravu. Stačí ho jen rozmrazit a nakrájet.

Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit

Další články o JÍDLE:
Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>>



Radek Rýznar

Mám rád moderní technologie pokud pomáhají lidem. Je vhodné k těmto technologiím přistupovat s nadhledem a zůstat pozorní zda jsou k užitku nebo ne. I na webové stránky se můžeme dívat jako na stroj, který provádí určité postupy podle našich možností a zkušeností.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0 Shares
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien
Share via
Copy link
Powered by Social Snap