Perkelt maďarský (guláš)
Perkelt maďarský (guláš)
Ingredience + postup
Ingredience:
- maso hovězí … 350 g,
- cibule … 2 ks,
- česnek … 1 stroužek,
- paprika … 2ks,
- worcester,
- majoránka,
- olej,
- sůl,

Postup (krok / krokem) …
1) v kastrolu na rozpáleném oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli,
2) zlehka ji zaprášíme paprikou, přidáme maso, slabě podlijeme vodou a dusíme do změknutí,
3) přisolíme, ochutíme worcesterem, ale v žádném případě nedáváme kmín a nezahušťujeme moukou,
4) můžeme, ale přidat majoránku a stroužek třeného česneku.
Podáváme:
Doporučená příloha: podáváme s houskovým knedlíkem nebo čerstvým chlebem.
Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit
Další články o JÍDLE: Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>> |