fbpx


Perkelt maďarský (guláš)



Perkelt maďarský (guláš)

Ingredience + postup

Ingredience:

  • maso hovězí … 350 g,
  • cibule … 2 ks,
  • česnek … 1 stroužek,
  • paprika … 2ks,
  • worcester,
  • majoránka,
  • olej,
  • sůl,

Postup (krok / krokem) …

1) v kastrolu na rozpáleném oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli,

2) zlehka ji zaprášíme paprikou, přidáme maso, slabě podlijeme vodou a dusíme do změknutí,

3) přisolíme, ochutíme worcesterem, ale v žádném případě nedáváme kmín a nezahušťujeme moukou,

4) můžeme, ale přidat majoránku a stroužek třeného česneku.



Podáváme:

Doporučená příloha: podáváme s houskovým knedlíkem nebo čerstvým chlebem.


Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit

Další články o JÍDLE:
Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>>





Radek Rýznar

Mám rád moderní technologie pokud pomáhají lidem. Je vhodné k těmto technologiím přistupovat s nadhledem a zůstat pozorní zda jsou k užitku nebo ne. I na webové stránky se můžeme dívat jako na stroj, který provádí určité postupy podle našich možností a zkušeností.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0 Shares
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien
Share via
Copy link
Powered by Social Snap