fbpx


Pivní guláš



Pivní guláš

Ingredience + postup

Ingredience:

  • 750 g hovězí kližky,
  • 3 velké cibule,
  • 1/2 l světlého piva (10°),
  • 2 lžíce sádla,
  • 1 – 2 krajíce staršího chleba,
  • sůl,
  • mletý pepř,
  • drcený kmín,
  • majoránka,
  • 3 stroužky česneku

Postup (krok / krokem) …

1) maso nakrájíme na kostky. Na sádle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme maso a společně smažíme za stálého míchání do ztmavnutí masa i cibule. Během míchání opepříme a okmínujeme …

2) pak podlijeme troškou vody a asi polovinou piva. Osolíme a pod pokličkou dusíme do změknutí masa. Je-li třeba doplnit tekutinu, přiléváme pivo …

3) k měkkému masu přidáme rozdrobený nebo nastrouhaný chléb, majoránku a povaříme do zhoustnutí …

4) nakonec přidáme rozmačkaný česnek, případně dosolíme …



Podáváme:

Doporučená příloha: podáváme s houskovým knedlíkem, těstovinami nebo pečivem.

Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit

Další články o JÍDLE:
Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>>





Radek Rýznar

Mám rád moderní technologie pokud pomáhají lidem. Je vhodné k těmto technologiím přistupovat s nadhledem a zůstat pozorní zda jsou k užitku nebo ne. I na webové stránky se můžeme dívat jako na stroj, který provádí určité postupy podle našich možností a zkušeností.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0 Shares
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien
Share via
Copy link
Powered by Social Snap