fbpx


Plněné zelné listy



Plněné zelné listy
Ingredience + postup

Ingredience:

  • 2 cibule,
  • mleté maso,
  • 1 stroužek česneku,
  • sůl,
  • pepř,
  • 2 vejce,
  • houska,
  • zelné listy,
  • podléváme vodou nebo vývarem.
Plněné zelné listy - RRblog

Postup:

1) na pánvi zpěníme drobně nakrájíme cibuli, přidáme mleté maso, stroužek utřeného česneku, sůl, pepř a osmahneme,

2) vychladlou směs zahustíme vejcem a strouhanou houskou,

3) několik velkých zelných listů opereme a krátce povaříme v solné vodě,

4) na jednotlivé listy klademe připravenou náplň, zabalíme a závitky zajistíme nití nebo párátky,

5) vložíme do zapékací mísy a zapečeme v troubě,



6) podléváme vývarem nebo vodou.

Podáváme:

Podáváme s vařeným bramborem.


Recept vydává: Miroslav Jelínek
Zdroj: sešity o vaření

Další články o JÍDLE:
Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>>





Radek Rýznar

Mám rád moderní technologie pokud pomáhají lidem. Je vhodné k těmto technologiím přistupovat s nadhledem a zůstat pozorní zda jsou k užitku nebo ne. I na webové stránky se můžeme dívat jako na stroj, který provádí určité postupy podle našich možností a zkušeností.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0 Shares
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien
Share via
Copy link
Powered by Social Snap