Plzeňský guláš

Plzeňský guláš

Ingredience + postup

Ingredience:

  • přední hovězí … 375 g,
  • rostlinný tuk … 35 g,
  • cibule … 75 g,
  • česnek … 1 ks,
  • mletá paprika … 7,5 g,
  • vývar … 3 dl,
  • hladká mouka … 25 g,
  • slanina … 20 g,
  • nakládaná kapie … 25 g,
  • celer,
  • vařené vejce … 1ks,
  • sůl,
  • mletý pepř.

Postup (krok / krokem) …

1) na tuku zpěníme nakrájenou cibuli,

2) zaprášíme paprikou, zpěníme, přidáme na kostky nakrájené maso a za stálého míchání osmahneme,

3) přidáme pepř, utřený česnek, sůl, podlijeme částí vývaru a dusíme,

4) pod poloměkkým masem vydusíme šťávu do tuku, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a dusíme do změknutí,

5) maso vyjmeme, šťávu přecedíme, nakrájenou slaninu orestujeme, přidáme nakrájené kapie a celer,

6) vše ještě prohřejeme.

Podáváme:

Doporučená příloha: podáváme s vajíčkem a knedlíkem.

Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit

Další články o JÍDLE:
Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>>


Radek Rýznar

Mám rád moderní technologie pokud pomáhají lidem. Je vhodné k těmto technologiím přistupovat s nadhledem a zůstat pozorní zda jsou k užitku nebo ne. I na webové stránky se můžeme dívat jako na stroj, který provádí určité postupy podle našich možností a zkušeností.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0 Shares
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien
Share via
Copy link
Powered by Social Snap