fbpx


Rajská omáčka



Rajská omáčka

Ingredience + postup

Ingredience:

  • cibule … 1 ks – není nutná,
  • máslo … 40g,
  • sůl … 1,5 lžičky,
  • hladká mouka … 90g,
  • hřebíček … 1ks,
  • tymián dle chuti,
  • bobkový list … 3 ks,
  • nové koření – kuličky… 14 ks,
  • vývar nebo voda … 1300 ml,
  • pepř celý … 10 ks,
  • olej … 1 lžíce,
  • rajský protlak … 200 g,
  • cukr krupice dle kyselosti protlaku … 130 g.

Postup rajské omáčky (krok / krokem) …

1) nakrájíme cibuli a do zlatova ji osmažíme v hrnci s olejem a trochou másla,

2) přidáme koření: bobkový list a nové koření,

3) do hrnce přidáme rajský protlak a hladkou mouku, vytvoříme tak jíšku

4) dále nalijeme do hrnce vývar (nebo obyčejnou vodu),



5) vše hezky promícháme a necháme povařit,

6) následně přidáme cukr krupice,

7) přidáme pepř, sůl, papriku (jako koření),

8) opět necháme vše povařit,

9) posledním krokem je “přecedění” omáčky, abychom se zbavili hrudek a koření (bobkový list a nové koření).

Podáváme:

Podáváme: s těstovinami, knedlíkem případně rýží.

Zdroj:
https://www.recepty.cz/recept/jednoducha-rajska-omacka-155495

Další články o JÍDLE:
Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>>





Radek Rýznar

Mám rád moderní technologie pokud pomáhají lidem. Je vhodné k těmto technologiím přistupovat s nadhledem a zůstat pozorní zda jsou k užitku nebo ne. I na webové stránky se můžeme dívat jako na stroj, který provádí určité postupy podle našich možností a zkušeností.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0 Shares
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien
Share via
Copy link
Powered by Social Snap