Rajská omáčka
Rajská omáčka
Ingredience + postup
Ingredience:
- cibule … 1 ks – není nutná,
- máslo … 40g,
- sůl … 1,5 lžičky,
- hladká mouka … 90g,
- hřebíček … 1ks,
- tymián dle chuti,
- bobkový list … 3 ks,
- nové koření – kuličky… 14 ks,
- vývar nebo voda … 1300 ml,
- pepř celý … 10 ks,
- olej … 1 lžíce,
- rajský protlak … 200 g,
- cukr krupice dle kyselosti protlaku … 130 g.

Postup rajské omáčky (krok / krokem) …
1) nakrájíme cibuli a do zlatova ji osmažíme v hrnci s olejem a trochou másla,
2) přidáme koření: bobkový list a nové koření,
3) do hrnce přidáme rajský protlak a hladkou mouku, vytvoříme tak jíšku
4) dále nalijeme do hrnce vývar (nebo obyčejnou vodu),
5) vše hezky promícháme a necháme povařit,
6) následně přidáme cukr krupice,
7) přidáme pepř, sůl, papriku (jako koření),
8) opět necháme vše povařit,
9) posledním krokem je “přecedění” omáčky, abychom se zbavili hrudek a koření (bobkový list a nové koření).
Podáváme:
Podáváme: s těstovinami, knedlíkem případně rýží.

Zdroj:
https://www.recepty.cz/recept/jednoducha-rajska-omacka-155495
Další články o JÍDLE: Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>> |