fbpx


Segedínský guláš



Segedínský guláš

Ingredience + postup

Ingredience:

  • 750 g vepřového masa,
  • sůl,
  • 3 lžíce oleje či sádla,
  • 60 g cibule,
  • 2 stroužky česneku,
  • 1 lžička mleté papriky,
  • 1 lžička kmínu,
  • 1 hrneček masového vývaru,
  • 1 kostka gulášová šťáva,
  • 300 g kysaného zelí,
  • 4 lžíce zakysané smetany,
  • 1 lžíce hladké mouky,
  • (případně brambory)

Postup (krok / krokem) …

1) vepřové maso (ramínko, bůček) opláchneme a nakrájíme na větší kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky…

2) v kastrolu rozpálíme tuk, osmahneme na něm cibuli a česnek, potom přidáme lžičku mleté papriky a kmínu, přilijeme lžíci vývaru a zamícháme. Vsypeme nakrájené a osolené maso a osmahneme jej, aby se zatáhlo…

3) jakmile zesvětlá a je ze všech stran lehce opečené, přidáme vývar, rozdrobíme do něj kostku gulášová šťáva (nemusí být) a necháme maso asi třicet minut dusit pod pokličkou…



4) občas zkontrolujeme, zda se voda nevydusila a případně zamícháme. Mezitím si necháme odkapat kysané zelí, je-li hruběji nakrájené, tak ho ještě překrájíme. Celé množství zelí rozdělíme na polovinu. První část přidáme k masu po 30 minutách dušení a zamícháme…

5) zalijeme zbytkem vývaru nebo vařící vodou a dusíme, až je maso měkké. Ke konci dušení přidáme druhou část kysaného zelí…

6) do zakysané smetany vmícháme trochu hladké mouky a vmícháme ji do omáčky. Můžeme také přidat lžíci rajčatového protlaku (přidá omáčce trochu barvu)…

7) ochutnáme a případně přisolíme…

Podáváme:

Doporučená příloha:podáváme s houskovými knedlíky.

Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit

Další články o JÍDLE:
Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>>





Radek Rýznar

Mám rád moderní technologie pokud pomáhají lidem. Je vhodné k těmto technologiím přistupovat s nadhledem a zůstat pozorní zda jsou k užitku nebo ne. I na webové stránky se můžeme dívat jako na stroj, který provádí určité postupy podle našich možností a zkušeností.

2 komentáře: „Segedínský guláš

  • ()
    Trvalý odkaz

    Ahoj Radku, tento recept je tvůj oblíbený? 🙂 Kdybys chtěl vyzkoušet nějakou vyriaci segedínu, můžeš mrknout na můj blog (odkaz ve jméně). Je tam zatím 10 receptů na tento guláš. Zdraví Honza.

    Reagovat

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0 Shares
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien
Share via
Copy link
Powered by Social Snap