fbpx


Segedínský guláš

Segedínský guláš

Ingredience + postup

Ingredience:

  • 750 g vepřového masa,
  • sůl,
  • 3 lžíce oleje či sádla,
  • 60 g cibule,
  • 2 stroužky česneku,
  • 1 lžička mleté papriky,
  • 1 lžička kmínu,
  • 1 hrneček masového vývaru,
  • 1 kostka gulášová šťáva,
  • 300 g kysaného zelí,
  • 4 lžíce zakysané smetany,
  • 1 lžíce hladké mouky,
  • (případně brambory)

Postup (krok / krokem) …

1) vepřové maso (ramínko, bůček) opláchneme a nakrájíme na větší kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky…

2) v kastrolu rozpálíme tuk, osmahneme na něm cibuli a česnek, potom přidáme lžičku mleté papriky a kmínu, přilijeme lžíci vývaru a zamícháme. Vsypeme nakrájené a osolené maso a osmahneme jej, aby se zatáhlo…

3) jakmile zesvětlá a je ze všech stran lehce opečené, přidáme vývar, rozdrobíme do něj kostku gulášová šťáva (nemusí být) a necháme maso asi třicet minut dusit pod pokličkou…

4) občas zkontrolujeme, zda se voda nevydusila a případně zamícháme. Mezitím si necháme odkapat kysané zelí, je-li hruběji nakrájené, tak ho ještě překrájíme. Celé množství zelí rozdělíme na polovinu. První část přidáme k masu po 30 minutách dušení a zamícháme…

5) zalijeme zbytkem vývaru nebo vařící vodou a dusíme, až je maso měkké. Ke konci dušení přidáme druhou část kysaného zelí…

6) do zakysané smetany vmícháme trochu hladké mouky a vmícháme ji do omáčky. Můžeme také přidat lžíci rajčatového protlaku (přidá omáčce trochu barvu)…

7) ochutnáme a případně přisolíme…

Podáváme:

Doporučená příloha:podáváme s houskovými knedlíky.

Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit

Další články o JÍDLE:
Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>>


Radek Rýznar

Mám rád moderní technologie pokud pomáhají lidem. Je vhodné k těmto technologiím přistupovat s nadhledem a zůstat pozorní zda jsou k užitku nebo ne. I na webové stránky se můžeme dívat jako na stroj, který provádí určité postupy podle našich možností a zkušeností.

2 komentáře: „Segedínský guláš

  • ()
    Trvalý odkaz

    Ahoj Radku, tento recept je tvůj oblíbený? 🙂 Kdybys chtěl vyzkoušet nějakou vyriaci segedínu, můžeš mrknout na můj blog (odkaz ve jméně). Je tam zatím 10 receptů na tento guláš. Zdraví Honza.

    Reagovat
    • ()
      Trvalý odkaz

      Tento recept není můj. Mám rád segedín a dalo by se říci, že ano je můj oblíbený.

      Reagovat

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0 Shares






WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien
Share via
Copy link
Powered by Social Snap