Selský vepřový guláš s křenem

Selský vepřový guláš s křenem

Ingredience + postup

Ingredience:

  • vepřová plece 600 g,
  • vepřové ledvinky … 150 g,
  • vepřová játra, … 150 g,
  • sádlo … 75 g,
  • cibule 200 g,
  • mletá paprika … 15 g,
  • voda … 500 ml,
  • česnek … 2 stroužky,
  • hladká mouka … 50 g,
  • čerstvá křen … 100 g,
  • mletý pepř,
  • zázvor,
  • kmín,
  • majoránka

Postup (krok / krokem) …

1) nejdříve si omyjeme, osušíme a nakrájíme všechno maso,

2) poté na sádle osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, zpěníme, vložíme na kostky nakrájené maso,

3) orestujeme, zalijeme vodou, přidáme sůl, pepř, trochu zázvoru, kmínu, majoránky, utřený
česnek, promícháme a dusíme pod poklicí,

4) když je maso poloměkké, přidáme na hranolky nakrájené ledvinky a játra, podlijeme znovu vodou a dusíme do změknutí,

5) maso vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, orestujeme, podlijeme
a povaříme,

6) šťávu přecedíme na maso.

Porce zdobíme čerstvě nastrouhaným křenem … 🙂 .

Podáváme:

Doporučená příloha: podáváme s čerstvým chlebem nebo knedlíkem.

Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit

Další články o JÍDLE:
Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>>


Radek Rýznar

Mám rád moderní technologie pokud pomáhají lidem. Je vhodné k těmto technologiím přistupovat s nadhledem a zůstat pozorní zda jsou k užitku nebo ne. I na webové stránky se můžeme dívat jako na stroj, který provádí určité postupy podle našich možností a zkušeností.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0 Shares
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien
Share via
Copy link
Powered by Social Snap