VIP SketchUp SketchUp Heureka - srovnání cen Důležitá telefonní čísla Výsledky Dovolená Srovnávač

Selský vepřový guláš s křenem



Selský vepřový guláš s křenem

Ingredience + postup

Ingredience:

  • vepřová plece 600 g,
  • vepřové ledvinky … 150 g,
  • vepřová játra, … 150 g,
  • sádlo … 75 g,
  • cibule 200 g,
  • mletá paprika … 15 g,
  • voda … 500 ml,
  • česnek … 2 stroužky,
  • hladká mouka … 50 g,
  • čerstvá křen … 100 g,
  • mletý pepř,
  • zázvor,
  • kmín,
  • majoránka

Postup (krok / krokem) …

1) nejdříve si omyjeme, osušíme a nakrájíme všechno maso,

2) poté na sádle osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, zpěníme, vložíme na kostky nakrájené maso,

3) orestujeme, zalijeme vodou, přidáme sůl, pepř, trochu zázvoru, kmínu, majoránky, utřený
česnek, promícháme a dusíme pod poklicí,

4) když je maso poloměkké, přidáme na hranolky nakrájené ledvinky a játra, podlijeme znovu vodou a dusíme do změknutí,



5) maso vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, orestujeme, podlijeme
a povaříme,

6) šťávu přecedíme na maso.

Porce zdobíme čerstvě nastrouhaným křenem … 🙂 .

Podáváme:

Doporučená příloha: podáváme s čerstvým chlebem nebo knedlíkem.

Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit

Další články o JÍDLE:
Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>>



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Finanční nezávislost Heureka - srovnání cen Spotify Rádia Dovolená Srovnávač
0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap