Selský vepřový guláš s křenem
Selský vepřový guláš s křenem
Ingredience + postup
Ingredience:
- vepřová plece 600 g,
- vepřové ledvinky … 150 g,
- vepřová játra, … 150 g,
- sádlo … 75 g,
- cibule 200 g,
- mletá paprika … 15 g,
- voda … 500 ml,
- česnek … 2 stroužky,
- hladká mouka … 50 g,
- čerstvá křen … 100 g,
- mletý pepř,
- zázvor,
- kmín,
- majoránka

Postup (krok / krokem) …
1) nejdříve si omyjeme, osušíme a nakrájíme všechno maso,
2) poté na sádle osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, zpěníme, vložíme na kostky nakrájené maso,
3) orestujeme, zalijeme vodou, přidáme sůl, pepř, trochu zázvoru, kmínu, majoránky, utřený
česnek, promícháme a dusíme pod poklicí,
4) když je maso poloměkké, přidáme na hranolky nakrájené ledvinky a játra, podlijeme znovu vodou a dusíme do změknutí,
5) maso vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, orestujeme, podlijeme
a povaříme,
6) šťávu přecedíme na maso.
Porce zdobíme čerstvě nastrouhaným křenem … 🙂 .
Podáváme:
Doporučená příloha: podáváme s čerstvým chlebem nebo knedlíkem.
Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit
Další články o JÍDLE: Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>> |