fbpx


Slovenský guláš z dvojího masa



Slovenský guláš z dvojího masa

Ingredience + postup

Ingredience:

  • hovězí maso (zadní, kližka) … 300 g,
  • vepřová plecka … 300 g,
  • tuk … 60 g,
  • cibule … 300 – 400 g,
  • zelená paprika … 1 ks,
  • rajčata … 2 ks,
  • hladká mouka … 2 lžíce,
  • česnek … 2 stroužky,
  • mletý kmín … 1/2 lžičky,
  • sladká mletá paprika … 1 vrchovatá lžička,
  • kečup … 2 lžičky,
  • vývar z kostky bujónu,
  • pepř,
  • sůl.

Postup (krok / krokem) …

1) hovězí i vepřové maso pokrájíme na větší kostky,

2) oloupeme si cibuli a nakrájíme ji na půlkolečka,

3) očistíme si česnek, zelenou papriku (nakrájíme ji na proužky) a spaříme a oloupeme rajská jablíčka,

4) v kastrolu (nebo v papiňáku) rozpálíme tuk (olej, sádlo),



5) osmažíme na něm cibuli, přidáme hovězí maso a také ho osmahneme po všech stranách,

6) zhruba po 10 minutách přidáme vepřové maso a také osmažíme, mícháme,

7) když je vepřové maso téměř měkké, rozprášíme na ně hladkou mouku, promícháme s masem a znovu necháme osmahnout,

8) pokud se nám maso přichytává, přidáme malinko vývaru a stále mícháme,

9) přidáme kečup, prolisovaný česnek, kmín, pepř, mletou papriku a sůl,

10) po troškách podléváme vývarem, až dosáhneme potřebného množství tekutiny, stále mícháme,

11) necháme chvíli provařit a potom přidáme nakrájenou papriku a rajčata,

12) vaříme-li v papiňáku, v této chvíli ho uzavřeme a necháme asi 30 minut vařit,

13) jinak dusíme na mírném ohni až je maso měkké.

Do hotového guláše můžeme přidat asi 4 lžíce zakysané smetany.

Podáváme:

Doporučená příloha: podáváme s rýží, těstovinami nebo pečivem.

Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit

Další články o JÍDLE:
Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>>





Radek Rýznar

Mám rád moderní technologie pokud pomáhají lidem. Je vhodné k těmto technologiím přistupovat s nadhledem a zůstat pozorní zda jsou k užitku nebo ne. I na webové stránky se můžeme dívat jako na stroj, který provádí určité postupy podle našich možností a zkušeností.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0 Shares
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien
Share via
Copy link
Powered by Social Snap