fbpx


Těstovinové mušle v pikantní omáčce



Těstovinové mušle v pikantní omáčce

Ingredience + postup

Ingredience:

  • těstovinové mušle
  • 2 cibule,
  • 2 stroužky česneku,
  • 1 kg mražených loupaných rajčat
  • sušená feferonka
  • 6 žampiónů (nebo namočené houby)
  • sůl,
  • pepř,

Postup (krok / krokem) …

1) v osolené vodě uvaříme těstovinové mušle,

2) mezitím na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a 2 stroužky česneku,

3) přidáme 1 kg mražených loupaných rajčat nakrájených na malé kousky,

4) dále přidáme sušenou feferonku a 6 oloupaných a na plátky nakrájených žampiónů,



5) můžeme použít i sušené, předem namočené houby,

6) osolíme, opepříme a vaříme do zhoustnutí,

7) vařené těstoviny rozdělíme na talíře a doprostřed do důlku nalijeme omáčku.

Podáváme:

Podáváme se strouhaným sypaným sýrem a petrželkou.


Recept vydává: Miroslav Jelínek
Zdroj: sešity o vaření

Další články o JÍDLE:
Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>>





Radek Rýznar

Mám rád moderní technologie pokud pomáhají lidem. Je vhodné k těmto technologiím přistupovat s nadhledem a zůstat pozorní zda jsou k užitku nebo ne. I na webové stránky se můžeme dívat jako na stroj, který provádí určité postupy podle našich možností a zkušeností.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0 Shares
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien
Share via
Copy link
Powered by Social Snap