Těstovinové mušle v pikantní omáčce
Těstovinové mušle v pikantní omáčce
Ingredience + postup
Ingredience:
- těstovinové mušle
- 2 cibule,
- 2 stroužky česneku,
- 1 kg mražených loupaných rajčat
- sušená feferonka
- 6 žampiónů (nebo namočené houby)
- sůl,
- pepř,

Postup (krok / krokem) …
1) v osolené vodě uvaříme těstovinové mušle,
2) mezitím na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a 2 stroužky česneku,
3) přidáme 1 kg mražených loupaných rajčat nakrájených na malé kousky,
4) dále přidáme sušenou feferonku a 6 oloupaných a na plátky nakrájených žampiónů,
5) můžeme použít i sušené, předem namočené houby,
6) osolíme, opepříme a vaříme do zhoustnutí,
7) vařené těstoviny rozdělíme na talíře a doprostřed do důlku nalijeme omáčku.
Podáváme:
Podáváme se strouhaným sypaným sýrem a petrželkou.
Recept vydává: Miroslav Jelínek
Zdroj: sešity o vaření
Další články o JÍDLE: Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>> |