Těstovinový nákyp
Těstovinový nákyp
Ingredience + postup
Ingredience:
- 1 lžíce soli,
- pepř,
- 1 balení těstovin,
- hrášek,
- špekáčky nebo měkký salám,
- 2 žloutky,
- tuhý sníh z bílků,
- 1 housku.

Postup:
1) těstoviny uvaříme v solené vodě podle návodu na balení,
2) ocedíme je, prolijeme studenou vodou, přidáme na kostičky nakrájené špekáčky nebo měkký salám, hrášek, 2 žloutky, osolíme, opepříme,
3) dále vmícháme tuhý sníh z bílků,
4) vložíme do máslem vymazané a strouhanou houskou vysypané ohnivzdorné mísy a pečeme ve středně vyhřáté troubě po dobu 45 minut.
Doporučená příloha:
Podávat můžeme s kompotem nebo se zeleninovým salátem.
Recept vydává: Miroslav Jelínek
Zdroj: sešity o vaření
Další články o JÍDLE: Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>> |