fbpx


Těstovinový nákyp

Těstovinový nákyp

Ingredience + postup

Ingredience:

  • 1 lžíce soli,
  • pepř,
  • 1 balení těstovin,
  • hrášek,
  • špekáčky nebo měkký salám,
  • 2 žloutky,
  • tuhý sníh z bílků,
  • 1 housku.

Postup:

1) těstoviny uvaříme v solené vodě podle návodu na balení,

2) ocedíme je, prolijeme studenou vodou, přidáme na kostičky nakrájené špekáčky nebo měkký salám, hrášek, 2 žloutky, osolíme, opepříme,

3) dále vmícháme tuhý sníh z bílků,

4) vložíme do máslem vymazané a strouhanou houskou vysypané ohnivzdorné mísy a pečeme ve středně vyhřáté troubě po dobu 45 minut.

Doporučená příloha:

Podávat můžeme s kompotem nebo se zeleninovým salátem.


Recept vydává: Miroslav Jelínek
Zdroj: sešity o vaření

Další články o JÍDLE:
Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>>


Radek Rýznar

Mám rád moderní technologie pokud pomáhají lidem. Je vhodné k těmto technologiím přistupovat s nadhledem a zůstat pozorní zda jsou k užitku nebo ne. I na webové stránky se můžeme dívat jako na stroj, který provádí určité postupy podle našich možností a zkušeností.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0 Shares






WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien
Share via
Copy link
Powered by Social Snap