Těstovinový nákyp



Ingredience:testovinovy_nakyp

  • 1 lžíce soli,
  • pepř,
  • 1 balení těstovin,
  • hrášek,
  • špekáčky nebo měkký salám,
  • 2 žloutky,
  • tuhý sníh z bílků,
  • 1 housku.

.

Postup:


1) těstoviny uvaříme v solené vodě podle návodu na balení,

2) ocedíme je, prolijeme studenou vodou, přidáme na kostičky nakrájené špekáčky nebo měkký salám, hrášek, 2 žloutky, osolíme, opepříme,

3) dále vmícháme tuhý sníh z bílků,

4) vložíme do máslem vymazané a strouhanou houskou vysypané ohnivzdorné mísy a pečeme ve středně vyhřáté troubě po dobu 45 minut.

.




.
Doporučená příloha: podávat můžeme s kompotem nebo se zeleninovým salátem.

 

Recept vydává: Miroslav Jelínek
Zdroj: sešity o vaření

..

Další články o JÍDLE:
Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>>

..





Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..


0 Shares
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien
Share via
Copy link
Powered by Social Snap

Tento web pracuje s informacemi, které souvisí s návštěvností těchto stránek ... více informací ...

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close