Uherský guláš se zelím

Uherský guláš se zelím

Ingredience + postup

Ingredience:

  • 750 g kysaného zelí,
  • 300 g uzeného masa,
  • 300 g vepřového masa z ramínka nebo plecka,
  • 50 g slaniny,
  • paprika,
  • 2 PL sádla,
  • 2 PL hladké mouky,
  • 1/4 l kysané smetany,
  • sůl

Postup (krok / krokem) …

1) kysané zelí překrájíme, zalijeme vodou a hned do něho přidáme omyté a na kostky krájené uzené maso a stejně krájené vepřové maso…

2) doplníme na kostičky rozkrájenou a rozškvařenou slaninou i paprikou…

3) přikryjeme a dusíme do změknutí…

4) zvlášť na pánvi připravíme ze sádla a mouky světlou jíšku, dobře ji s vodou povaříme a zahoustlou přidáme k masu se zelím…

5) doplníme smetanou a vše dobře promícháme a prohřejeme. Podle chuti teprve dokořeníme solí, popřípadě i pepřem. Je to úprava podobná segedínskému guláši…

Podáváme:

Doporučená příloha: houskové knedlíky, noky nebo chléb.

Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit

Další články o JÍDLE:
Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>>


Radek Rýznar

Mám rád moderní technologie pokud pomáhají lidem. Je vhodné k těmto technologiím přistupovat s nadhledem a zůstat pozorní zda jsou k užitku nebo ne. I na webové stránky se můžeme dívat jako na stroj, který provádí určité postupy podle našich možností a zkušeností.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0 Shares
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien
Share via
Copy link
Powered by Social Snap