|
.
Postup:
1) kysané zelí překrájíme, zalijeme vodou a hned do něho přidáme omyté a na kostky krájené uzené maso a stejně krájené vepřové maso…
2) doplníme na kostičky rozkrájenou a rozškvařenou slaninou i paprikou…
3) přikryjeme a dusíme do změknutí…
4) zvlášť na pánvi připravíme ze sádla a mouky světlou jíšku, dobře ji s vodou povaříme a zahoustlou přidáme k masu se zelím…
5) doplníme smetanou a vše dobře promícháme a prohřejeme. Podle chuti teprve dokořeníme solí, popřípadě i pepřem. Je to úprava podobná segedínskému guláši…
Doporučená příloha: houskové knedlíky, noky nebo chléb.
Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit
..
Další články o JÍDLE: Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>> |
..