Uherský guláš se zelím

Ingredience:

  • 750 g kysaného zelí,
  • 300 g uzeného masa,
  • 300 g vepřového masa z ramínka nebo plecka,
  • 50 g slaniny,
  • paprika,
  • 2 PL sádla,
  • 2 PL hladké mouky,
  • 1/4 l kysané smetany,
  • sůl

.

Postup:


1) kysané zelí překrájíme, zalijeme vodou a hned do něho přidáme omyté a na kostky krájené uzené maso a stejně krájené vepřové maso…

2) doplníme na kostičky rozkrájenou a rozškvařenou slaninou i paprikou…

3) přikryjeme a dusíme do změknutí…

4) zvlášť na pánvi připravíme ze sádla a mouky světlou jíšku, dobře ji s vodou povaříme a zahoustlou přidáme k masu se zelím…

5) doplníme smetanou a vše dobře promícháme a prohřejeme. Podle chuti teprve dokořeníme solí, popřípadě i pepřem. Je to úprava podobná segedínskému guláši…


Doporučená příloha: houskové knedlíky, noky nebo chléb.

Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit

..

Další články o JÍDLE:
Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>>

..

Napsat komentář

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tento web pracuje s informacemi, které souvisí s návštěvností těchto stránek ... více informací ...

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close