Vepřové ragú z mletého masa



Ingredience:

  • mletá plec … 500 g,
  • mrkev … 1 ks,
  • petržel … 1 ks,
  • kousek celeru,
  • malá konzerva hrášku … 1 ks,
  • citrony,
  • sůl,
  • pepř,
  • hladká mouka,
  • posekané petrželky … 2 lžíce,
  • mléko nebo smetana,
  • vejce … 1ks,
  • žloutek … 1 ks,
  • cibule … 1 ks,
  • worcesterská omáčka,
  • bílé víno … 100 ml,
  • olej na smažení,
  • sůl.

.

Postup:


1) do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 200 ml mléka, pepř popřípadě ještě jiné koření
podle chuti, petrželku a hladkou mouku podle potřeby,

2) promícháme a necháme chvilku v ledničce odpočinout,

3) pak děláme malé kuličky a smažíme na oleji dozlatova,

4) na pánev dáme rozpustit asi 2 lžíce másla, na něj dáme nakrájenou mrkev, petržel, cibuli,
celer necháme orestovat, až je zelenina měkká,



5) přidáme šťávu z jednoho citronu a zamícháme,

6) do toho dáme 1 lžíci hladké mouky, zalijeme mlékem nebo smetanou, ve kterém jsme rozšlehali žloutek, přidáme asi 6 slabých plátků citronu, kůru z jednoho citronu, víno a necháme chvilku povařit,

7) posolíme a kdo chce, dochutí si worcesterskou omáčkou.


Doporučená příloha: podáváme s rýží.

.

Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit

..

Další články o JÍDLE:
Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>>

..





Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien

Tento web pracuje s informacemi, které souvisí s návštěvností těchto stránek ... více informací ...

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close