fbpx


Vepřové ragú z mletého masa



Ingredience:

  • mletá plec … 500 g,
  • mrkev … 1 ks,
  • petržel … 1 ks,
  • kousek celeru,
  • malá konzerva hrášku … 1 ks,
  • citrony,
  • sůl,
  • pepř,
  • hladká mouka,
  • posekané petrželky … 2 lžíce,
  • mléko nebo smetana,
  • vejce … 1ks,
  • žloutek … 1 ks,
  • cibule … 1 ks,
  • worcesterská omáčka,
  • bílé víno … 100 ml,
  • olej na smažení,
  • sůl.

.

Postup:


1) do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 200 ml mléka, pepř popřípadě ještě jiné koření
podle chuti, petrželku a hladkou mouku podle potřeby,

2) promícháme a necháme chvilku v ledničce odpočinout,

3) pak děláme malé kuličky a smažíme na oleji dozlatova,

4) na pánev dáme rozpustit asi 2 lžíce másla, na něj dáme nakrájenou mrkev, petržel, cibuli,
celer necháme orestovat, až je zelenina měkká,



5) přidáme šťávu z jednoho citronu a zamícháme,

6) do toho dáme 1 lžíci hladké mouky, zalijeme mlékem nebo smetanou, ve kterém jsme rozšlehali žloutek, přidáme asi 6 slabých plátků citronu, kůru z jednoho citronu, víno a necháme chvilku povařit,

7) posolíme a kdo chce, dochutí si worcesterskou omáčkou.


Doporučená příloha: podáváme s rýží.

.

Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit

..

Další články o JÍDLE:
Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>>

..





Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..


0 Shares
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien
Share via
Copy link
Powered by Social Snap