Vepřové ragú



Ingredience:

  • vepřová plec … 500 g,
  • cibule … 1 ks,
  • sterilovaný hrášek … 2 lžíce,
  • sladkokyselá okurka … 1 ks,
  • vejce vařená natvrdo … 2 ks,
  • olej … 2 lžíce,
  • smetana ke šlehání … 100 ml,
  • hladká mouka … 2 lžíce,
  • mletá sladká papriky … 1 lžíce,
  • sůl.

.

Postup:


1) nejdříve dáme uvařit vajíčka natvrdo,

2) cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, maso opláchneme a nakrájíme na kostky,

3) na pánvi si rozpálíme olej (sádlo), zpěníme na něm nakrájenou cibuli, přidáme maso a orestujeme ho, osolíme,

4) potom ho zaprášíme paprikou, podlijeme vodou a zvolna dusíme do změknutí,



5) podle potřeby mírně podléváme,

6) maso vyjmeme a dáme stranou, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, dobře promícháme, osmahneme, zalijeme vodou nebo vývarem, dobře rozšleháme a asi 15 minut zvolna vaříme,

7) nakonec přidáme smetanu, prohřejeme, do omáčky vložíme zpět maso, na kostky nakrájená natvrdo uvařená vajíčka, kostičky okurky a hrášek,

8) podle chuti dosolíme a společně ještě asi pět minut prohřejeme.

.


Doporučená příloha: podáváme s rýží, knedlíkem nebo noky.

.

Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit

..

Další články o JÍDLE:
Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>>

..





Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien

Tento web pracuje s informacemi, které souvisí s návštěvností těchto stránek ... více informací ...

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close