Vepřové ragú
|
.
Postup:
1) nejdříve dáme uvařit vajíčka natvrdo,
2) cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, maso opláchneme a nakrájíme na kostky,
3) na pánvi si rozpálíme olej (sádlo), zpěníme na něm nakrájenou cibuli, přidáme maso a orestujeme ho, osolíme,
4) potom ho zaprášíme paprikou, podlijeme vodou a zvolna dusíme do změknutí,
5) podle potřeby mírně podléváme,
6) maso vyjmeme a dáme stranou, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, dobře promícháme, osmahneme, zalijeme vodou nebo vývarem, dobře rozšleháme a asi 15 minut zvolna vaříme,
7) nakonec přidáme smetanu, prohřejeme, do omáčky vložíme zpět maso, na kostky nakrájená natvrdo uvařená vajíčka, kostičky okurky a hrášek,
8) podle chuti dosolíme a společně ještě asi pět minut prohřejeme.
.
Doporučená příloha: podáváme s rýží, knedlíkem nebo noky.
.
Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit
..
Další články o JÍDLE: Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>> |
..