fbpx


Vepřové ragú

Vepřové ragú

Ingredience + postup

Ingredience:

  • vepřová plec … 500 g,
  • cibule … 1 ks,
  • sterilovaný hrášek … 2 lžíce,
  • sladkokyselá okurka … 1 ks,
  • vejce vařená natvrdo … 2 ks,
  • olej … 2 lžíce,
  • smetana ke šlehání … 100 ml,
  • hladká mouka … 2 lžíce,
  • mletá sladká papriky … 1 lžíce,
  • sůl.

Postup (krok / krokem) …

1) nejdříve dáme uvařit vajíčka natvrdo,

2) cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, maso opláchneme a nakrájíme na kostky,

3) na pánvi si rozpálíme olej (sádlo), zpěníme na něm nakrájenou cibuli, přidáme maso a orestujeme ho, osolíme,

4) potom ho zaprášíme paprikou, podlijeme vodou a zvolna dusíme do změknutí,

5) podle potřeby mírně podléváme,

6) maso vyjmeme a dáme stranou, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, dobře promícháme, osmahneme, zalijeme vodou nebo vývarem, dobře rozšleháme a asi 15 minut zvolna vaříme,

7) nakonec přidáme smetanu, prohřejeme, do omáčky vložíme zpět maso, na kostky nakrájená natvrdo uvařená vajíčka, kostičky okurky a hrášek,

8) podle chuti dosolíme a společně ještě asi pět minut prohřejeme.

Podáváme:

Doporučená příloha: podáváme s rýží, knedlíkem nebo noky.


Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit

Další články o JÍDLE:
Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>>


Radek Rýznar

Mám rád moderní technologie pokud pomáhají lidem. Je vhodné k těmto technologiím přistupovat s nadhledem a zůstat pozorní zda jsou k užitku nebo ne. I na webové stránky se můžeme dívat jako na stroj, který provádí určité postupy podle našich možností a zkušeností.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0 Shares






WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien
Share via
Copy link
Powered by Social Snap