Vepřový guláš na leču

Ingredience:

  • vepřové masa … 500 g,
  • cibule … 2 ks,
  • olej (nebo sádlo) … 3 lžíce,
  • malá sklenice leča … 1 ks,
  • sýr lučiny … 1/2,
  • malá zelená paprika … 1 ks,
  • pepř,
  • sůl.

.

Postup:


1) oloupeme cibuli, nakrájíme na kostky a osmahneme jí v kastrolu na rozpáleném oleji,

2) přidáme vepřové maso nakrájené na kostky,

3) necháme ze všech stran lehce osmahnout, osolíme a opepříme,

4) přidáme všechno lečo, zamícháme a přilijeme asi půl sklenice vývaru nebo vody,

5) necháme pod pokličkou dusit,

6) občas zkontrolujeme a zamícháme,

7) když je maso téměř měkké, přidáme na proužky nakrájenou zelenou papriku a do omáčky rozdrobíme polovinu lučiny,

8) promícháme, lučina se rozpustí a dodá omáčce jemnější chuť.

. 


Doporučená příloha: podáváme s knedlíkem, těstovinami i rýží. Ozdobit můžeme kolečky čerstvé cibule nebo zelenou natí.

.

Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit

..

Další články o JÍDLE:
Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>>

..

Napsat komentář

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tento web pracuje s informacemi, které souvisí s návštěvností těchto stránek ... více informací ...

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close