fbpx


Vepřový guláš na leču



Vepřový guláš na leču

Ingredience + postup

Ingredience:

  • vepřové masa … 500 g,
  • cibule … 2 ks,
  • olej (nebo sádlo) … 3 lžíce,
  • malá sklenice leča … 1 ks,
  • sýr lučiny … 1/2,
  • malá zelená paprika … 1 ks,
  • pepř,
  • sůl.

Postup (krok / krokem) …

1) oloupeme cibuli, nakrájíme na kostky a osmahneme jí v kastrolu na rozpáleném oleji,

2) přidáme vepřové maso nakrájené na kostky,

3) necháme ze všech stran lehce osmahnout, osolíme a opepříme,

4) přidáme všechno lečo, zamícháme a přilijeme asi půl sklenice vývaru nebo vody,



5) necháme pod pokličkou dusit,

6) občas zkontrolujeme a zamícháme,

7) když je maso téměř měkké, přidáme na proužky nakrájenou zelenou papriku a do omáčky rozdrobíme polovinu lučiny,

8) promícháme, lučina se rozpustí a dodá omáčce jemnější chuť.

Podáváme:

Doporučená příloha: podáváme s knedlíkem, těstovinami i rýží. Ozdobit můžeme kolečky čerstvé cibule nebo zelenou natí.

Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit

Další články o JÍDLE:
Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>>





Radek Rýznar

Mám rád moderní technologie pokud pomáhají lidem. Je vhodné k těmto technologiím přistupovat s nadhledem a zůstat pozorní zda jsou k užitku nebo ne. I na webové stránky se můžeme dívat jako na stroj, který provádí určité postupy podle našich možností a zkušeností.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0 Shares
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien
Share via
Copy link
Powered by Social Snap