Vepřový guláš s fazolemi
Vepřový guláš s fazolemi
Ingredience + postup
Ingredience:
- bílé fazole … 150 g,
- libová vepřová plec … 400 g,
- cibule … 1 ks,
- mletá sladká i pálivá paprika,
- drcený kmín,
- rajčatový protlak nebo kečup … 2 lžíce,
- hladká mouka … 2 lžíce,
- majoránka,
- kousek uzeného masa,
- malá zelená paprika … 1 ks,
- bobkový list,
- olej,
- česnek,
- sůl.

Postup (krok / krokem) …
1) fazole přebereme, propláchneme, zalijeme studenou vodou a necháme několik hodin bobtnat,
2) pak vodu slijeme, fazole zalijeme čerstvou vodou a uvaříme do změknutí (pozor, vodu nesolíme),
3) vepřovou plec naklepeme, nakrájíme na kostky a osolíme,
4) cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo, zpěníme ji na rozpáleném oleji, vmícháme mletou papriku, po zpěnění zalijeme trochou vody a uvedeme do varu,
5) přidáme maso, rajčatový protlak, rozetřený česnek (množství podle chuti), drcený kmín a dusíme, až maso téměř změkne,
6) zahustíme světlou jíškou z másla a mouky, dobře ji rozmícháme a dále maso dusíme do změknutí,
7) nakonec přidáme scezené fazole, majoránku, bobkový list a prohřejeme.
Podáváme:
Doporučená příloha: před podáváním porce posypeme nakrájenou zelenou paprikou a nudličkami uzeného masa.
Poznámka:
Místo vaření fazolí lze použít fazole sterilované. Je to sice dražší, ale uspoří to čas i práci.
Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit
Další články o JÍDLE: Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>> |