Vídeňský guláš



Ingredience:

  • maso (hovězí nebo vepřové),
  • drcený kmín,
  • rajský protlak,
  • drcený majoránka,
  • cibule,
  • paprika,
  • mouka (pro zahuštění),
  • sůl,
  • ocet,
  • olej.

.

Postup:


1) v kastrolu na rozpáleném oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli,

2) zlehka zaprášíme paprikou, vložíme maso nakrájené na kousky, slabě podlijeme vodou,

3) přidáme drcený kmín, osolíme a zastříkneme octem,

4) dle potřeby doléváme vodu a dusíme do změknutí,

5) asi po 1,5 hodině maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, přidáme rajský protlak, trochu drcené majoránky a ještě asi 0,5 hodiny vaříme,



6) hotovou omáčku přecedíme na připravené maso a společně krátce povaříme.

.


Doporučená příloha: podáváme s houskovým knedlíkem.

.

Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit

..

Další články o JÍDLE:
Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>>

..





Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien

Tento web pracuje s informacemi, které souvisí s návštěvností těchto stránek ... více informací ...

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close