Vídeňský guláš
Vídeňský guláš
Ingredience + postup
Ingredience:
- maso (hovězí nebo vepřové),
- drcený kmín,
- rajský protlak,
- drcený majoránka,
- cibule,
- paprika,
- mouka (pro zahuštění),
- sůl,
- ocet,
- olej.

Postup (krok / krokem) …
1) v kastrolu na rozpáleném oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli,
2) zlehka zaprášíme paprikou, vložíme maso nakrájené na kousky, slabě podlijeme vodou,
3) přidáme drcený kmín, osolíme a zastříkneme octem,
4) dle potřeby doléváme vodu a dusíme do změknutí,
5) asi po 1,5 hodině maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, přidáme rajský protlak, trochu drcené majoránky a ještě asi 0,5 hodiny vaříme,
6) hotovou omáčku přecedíme na připravené maso a společně krátce povaříme.
Podáváme:
Doporučená příloha: podáváme s houskovým knedlíkem.
Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit
Další články o JÍDLE: Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>> |