fbpx


Vídeňský guláš



Ingredience:

  • maso (hovězí nebo vepřové),
  • drcený kmín,
  • rajský protlak,
  • drcený majoránka,
  • cibule,
  • paprika,
  • mouka (pro zahuštění),
  • sůl,
  • ocet,
  • olej.

.

Postup:


1) v kastrolu na rozpáleném oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli,

2) zlehka zaprášíme paprikou, vložíme maso nakrájené na kousky, slabě podlijeme vodou,

3) přidáme drcený kmín, osolíme a zastříkneme octem,

4) dle potřeby doléváme vodu a dusíme do změknutí,

5) asi po 1,5 hodině maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, přidáme rajský protlak, trochu drcené majoránky a ještě asi 0,5 hodiny vaříme,



6) hotovou omáčku přecedíme na připravené maso a společně krátce povaříme.

.


Doporučená příloha: podáváme s houskovým knedlíkem.

.

Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit

..

Další články o JÍDLE:
Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>>

..





Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..


0 Shares
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien
Share via
Copy link
Powered by Social Snap