fbpx


Vídeňský guláš

Vídeňský guláš

Ingredience + postup

Ingredience:

  • maso (hovězí nebo vepřové),
  • drcený kmín,
  • rajský protlak,
  • drcený majoránka,
  • cibule,
  • paprika,
  • mouka (pro zahuštění),
  • sůl,
  • ocet,
  • olej.

Postup (krok / krokem) …

1) v kastrolu na rozpáleném oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli,

2) zlehka zaprášíme paprikou, vložíme maso nakrájené na kousky, slabě podlijeme vodou,

3) přidáme drcený kmín, osolíme a zastříkneme octem,

4) dle potřeby doléváme vodu a dusíme do změknutí,

5) asi po 1,5 hodině maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, přidáme rajský protlak, trochu drcené majoránky a ještě asi 0,5 hodiny vaříme,

6) hotovou omáčku přecedíme na připravené maso a společně krátce povaříme.

Podáváme:

Doporučená příloha: podáváme s houskovým knedlíkem.


Autor receptu: Pavel Bláha, kuchař
Zdroj: GULÁŠE – Soubor gulášových specialit

Další články o JÍDLE:
Seznam všech článků o jídle najdeme zde…>>


Radek Rýznar

Mám rád moderní technologie pokud pomáhají lidem. Je vhodné k těmto technologiím přistupovat s nadhledem a zůstat pozorní zda jsou k užitku nebo ne. I na webové stránky se můžeme dívat jako na stroj, který provádí určité postupy podle našich možností a zkušeností.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0 Shares






WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien
Share via
Copy link
Powered by Social Snap